Klik hier om WhatsApp te openen

Na Starterslening nu ook Blijverslening

Zo’n 200 gemeenten bieden starters de mogelijkheid om een Starterslening af te sluiten. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, de organisatie achter de Starterslening, biedt sinds kort een nieuw soort lening aan: de Blijverslening. Niet bedoeld voor starters, maar juist voor diegenen die in hun huis willen blijven wonen.

Starterslening

De Starterslening is een aanvulling op de eerste hypotheek en overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het maximaal te lenen bedrag bij de bank. Een Starterslening geeft soms net dat zetje waardoor het voor starters mogelijk wordt om dat beoogde huis te kopen. De lening bedraagt maximaal 30.000 euro en de eerste drie jaar hoeven starters geen rente te betalen. De voorwaarden verschillen per gemeente. Bij je eigen gemeente is meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden aan te vragen. Lees meer over de Starterslening. Bereken hier wat je maximaal kunt lenen.

Blijverslening

Nieuw is de Blijverslening, waarmee een woning levensloopbestendig is te maken, bijvoorbeeld door beneden een slaapkamer te realiseren.

De Blijverslening is er in twee varianten: consumptief en hypothecair. Omdat het gaat om een nieuw soort lening, bieden in de praktijk nog niet veel gemeenten deze Blijverslening aan. De gemeenten Westland en Delft onderzoeken bijvoorbeeld de mogelijkheden. Voor het levensloopbestendig maken van de eigen woning is het ook mogelijk een hypotheek aan te vragen. Vul hier uw gegevens in en krijg advies op maat.

Waarmee kunnen we je helpen?