Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Hypotheekbegrippen

 1. A
 2. B
 3. C
 4. D
 5. E
 6. F
 7. G
 8. H
 9. I
 10. J
 11. K
 12. L
 13. M
 14. N
 15. O
 16. P
 17. R
 18. S
 19. T
 20. U
 21. V
 22. W
 23. Z

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) houdt in dat Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) garant staat voor de terugbetaling van de hypotheeklasten aan de geldverstrekker. Omdat de banken minder risico lopen wanneer iemand een hypotheek met NHG heeft, kunnen huiseigenaren dankzij de Nationale Hypotheek Garantie profiteren van een korting op de hypotheekrente. Deze korting kan oplopen tot 0,6% per jaar. NHG is mogelijk bij de aankoop en/of de verbetering van uw woning.

Wat houdt NHG precies in?

Mocht u op een gegeven moment niet meer aan uw verplichtingen kunnen voldoen, bijvoorbeeld als uw inkomen vermindert door werkloosheid, echtscheiding of arbeidsongeschiktheid, dan zal de woning moeten worden verkocht. Als de verkoopopbrengst niet voldoende is om de lening volledig af te lossen zal het Waarborgfonds het verschil betalen aan de geldverstrekker. U heeft dan een schuld bij het Waarborgfonds.

Voorwaarden NHG

De voorwaarden voor een hypotheek op basis van NHG veranderen vaak jaarlijks. Momenteel is de garantie mogelijk voor hypotheken tot €245.000. Dat houdt in dat het maximale aankoopbedrag van de woning, inclusief eventuele verbouwingskosten, in 2016 €231.132,- is. De grens om in aanmerking te komen voor NHG wordt vanaf januari 2017, net als voor 2009 het geval was, jaarlijks op 1 januari gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar je financiële situatie en je verplichtingen om te bepalen welk bedrag je verantwoord kan lenen. Bekijk nu ook de actuele NHG-hypotheekrentes!

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 030 68 69 336.

 

Over hypotheken

Modelregeling verkoop huurwoningen

De modelregeling verkoop huurwoningen is opgesteld door overkoepelende organisaties van woningbouwverenigingen en de Vereniging Eigen Huis. Deze regeling bevat spelregels voor de verkoop van huurhuizen aan huurders.