Klik hier om WhatsApp te openen

Startershypotheek – vraag hier een offerte aan

Startershypotheek

Sta jij op het punt om je eerste huis te kopen? Ontdek hier dan alles wat je moet weten over de startershypotheek. De startershypotheek is een specifieke hypotheek die past bij de financiën en omstandigheden van een starter. Je kunt kiezen uit verschillende vormen van deze hypohteek. Wat is de beste startershypotheek voor jou? Uit welke hypotheekvormen kun je überhaupt kiezen? Bij ons zit je goed! Hierboven kun je namelijk de startershypotheek vergelijken. Natuurlijk kun je ook jouw maximale startershypotheek berekenen!

Annuïtair of lineair?

Je hebt qua startershypotheek twee populaire vormen waar je uit kunt kiezen. Óf je gaat voor een annuïteitenhypotheek, of voor een lineaire hypotheek. Dit zijn twee hypotheekvormen die je gedurende de looptijd helemaal aflost, zodat je recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd – als de rente gelijk blijft – een vast bedrag aan aflossing en rente (samen vormt dat de annuïteit) betaald. Het is tegenwoordig de meest gekozen hypotheekvorm. Dit komt vooral door de lage lasten in de beginperiode, waardoor je meer kunt lenen.

Bij een lineaire hypotheek wordt juist gedurende de looptijd periodiek een vast bedrag afgelost. Dit zorgt voor veel vermogensopbouw in relatief korte tijd. Deze hypotheekvorm is handig als je in jouw financiële toekomst een inkomensdaling verwacht. Je betaalt hierbij minder rente dan bij andere hypotheekvormen, maar hierdoor kun je ook minder lenen dan bijvoorbeeld bij een annuïteitenhypotheek.

Startershypotheek met NHG

Een startershypotheek wordt vrijwel altijd afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit betekent dat de stichting achter NHG garant staat voor de terugbetaling van de hypotheeklasten aan de geldverstrekker. De bank loopt dus minder risico als je een hypotheek met NHG afsluit. Daarom krijg je bij een (starters)hypotheek met NHG korting op de hypotheekrente. Dit kan oplopen tot zo’n 0,6% per jaar! Wil je de startershypotheek vergelijken (en de bijbehorende rente) die verschillende geldverstrekkers aanbieden? Check dan altijd het rentetarief mét NHG.

Maximale hypotheek berekenen?

Wil je graag weten wat je maximaal zou kunnen lenen? Beantwoord dan een paar korte vragen hier bovenaan en de tool gaat direct jouw maximale startershypotheek berekenen. Wil je een exact bedrag weten en erachter komen welke hypotheekaanbieder daar het beste bij past? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs! Wil je juist graag zelf de verschillende startershypotheken vergelijken? Check dan hier de scherpste rentetarieven op dit moment!

Starterslening en startershypotheek: hetzelfde?

Let op! Een startershypotheek is iets anders dan een Starterslening. Dat laatste is namelijk een aanvullende lening op jouw hypotheek bij aankoop van de eerste woning. Deze specifieke lening vult het verschil aan tussen de prijs van het huis en jouw maximale startershypotheek. Heel fijn, zo’n Starterslening, maar dit is helaas niet overal beschikbaar. In bepaalde gemeentes in Nederland worden deze leningen slechts onder strikte voorwaarden uitgegeven.

Waar kunnen we je mee helpen?