Klik hier om WhatsApp te openen

Oversluiten? Doe het nu!

25 oktober 2021

Er is iets unieks gaande: de hypotheekrente neemt voor het eerst in jaren toe. Niet dat er direct procentpunten bij komen, de stijgende trend is voorzichtig ingezet. Heb jij nog een (te) dure hypotheek? Grijp dan nu je kans om over te sluiten. Hoe je dat aanpakt? En is het voor jou wel écht voordelig? Lees het hier!

Niet ongevoelig

De wereldwijde kapitaalmarktrente is al een tijdje aan het stijgen. De inflatie neemt toe en centrale banken beëindigen hun coronasteunprogramma’s. Er lijkt een grote onzekerheid op de financiële markten te heersen. De hypotheekrente leek hiervoor ongevoelig, maar is nu toch al met gemiddeld 0,15% gestegen.

Oversluiten voordelig?

Nu de hypotheekrente nog erg laag ligt, is het voordelig om over te sluiten. Als je dit doet, los je in feite je oude (dure) hypotheek in één keer af door een nieuwe (voordelige) lening af te sluiten. Dit kan natuurlijk niet kosteloos. Waarschijnlijk moet je boeterente, notariskosten, taxatiekosten en advieskosten betalen. Tóch is dit in veel gevallen voordeliger dan je oude hypotheek met bijbehorende hoge rente te behouden.

Voordelige oversluitopties

Heb jij een lening met een hypotheekpercentage van drie à vier procent? En loopt je rentevaste periode binnen een paar jaar af? Dan loont het zéker de moeite om het gesprek aan te gaan met een van onze hypotheekexperts. Zij kijken met jou naar de meest voordelige oversluitopties die passen bij jouw financiële situatie.

Sluit je nu over naar een nieuwe hypotheek en wil je die voor een lange periode, bijvoorbeeld 20 jaar, vastzetten? Dan betaal je gemiddeld 1,3% rente. Liever nog lagere maandlasten? Dan kom je met een korte rentevaste periode vaak nog beneden de 1% uit.

Profiteer nu nog van de lage rente en plan een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!


  

Auteur: Francis Boer