Hypotheekverstrekkers

Hypotheekverstrekkers bieden een uitkomst als je een huis wilt kopen en niet zelf de middelen hebt om de woning te betalen. De hypotheekverstrekkers lenen je dan het geld om jouw droomhuis te kunnen kopen. Maar wat is nu voor jou de beste en de goedkoopste hypotheekverstrekker? Laat je door een van onze experts adviseren. Wil je eerst weten hoeveel je maximaal kunt lenen voor jouw hypotheek? Check dat hier! Wil je de actuele rentestanden van alle hypotheekverstrekkers vergelijken? Dat kan!

Hypotheekverstrekkers: lening

Leen je geld bij een hypotheekverstrekker, dan dien je dit binnen dertig jaar annuïtair af te lossen. Hiermee behoud je ook het recht op hypotheekrenteaftrek. De hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld een bank of verzekeringsmaatschappij, rekent rente over het bedrag dat je leent. Dit is de hypotheekrente. Omdat de hypotheekverstrekker jou een groot bedrag leent, worden er ook veel eisen gesteld. Bijvoorbeeld over de hoogte en stabiliteit van het inkomen, eventuele schulden en de wijze van terugbetalen.

Hypotheekverstrekkers: recht van hypotheek

Wanneer je geld leent bij een van de hypotheekverstrekkers, ook wel hypotheekaanbieders genoemd, dan geef je deze partij het recht van hypotheek. Het huis dient hiermee als onderpand om de hypotheekverstrekker zekerheid te geven dat het geleende geld wordt terugbetaald. Mocht het niet lukken de lening af te betalen? Dan mag de bank of verzekeringsmaatschappij overgaan tot verkoop van het huis. Hier komt geen rechter aan te pas. De gedwongen verkoop kan plaatsvinden via een openbare veiling of onderhands plaatsvinden.

Voordeligste hypotheekverstrekker

Maar wat is nu de goedkoopste hypotheekverstrekker voor jou en wat is de snelste hypotheekverstrekker? Misschien wil je wel graag weten hoe volgens ons de ultieme top 10 hypotheekverstrekkers eruit ziet? Het antwoord op deze vragen verschilt per klant. Zo is het voor de één bijvoorbeeld voordelig om jaarlijks veel af te kunnen lossen uit eigen geld. Tegelijkertijd is het voor een ander juist fijn dat de geldverstrekker jouw winst als beginnende ondernemer voor 100% meetelt bij de hypotheekaanvraag. Zo zou je voor iedere consument een persoonlijke top 10 hypotheekverstrekkers kunnen maken, die bij iedereen weer anders uitpakt.

Keuze voor hypotheekverstrekker

Als je een keuze hebt gemaakt voor de hypotheek en verstrekker die bij jou past, dan vraagt de adviseur de hypotheekofferte voor je aan. De hypotheekofferte is het aanbod dat je ontvangt van de hypotheekverstrekker. In de hypotheekofferte staan onder meer jouw persoonsgegevens, de rente, looptijd, aflosvorm en de maandelijkse kosten van jouw hypotheek.

Wat vragen hypotheekverstrekkers?

Als je een hypotheek wilt aanvragen, heb je de volgende zaken nodig:

  • Legitimatiebewijs
  • Geldig paspoort/Europese identiteitskaart (vaak minimaal nog zes maanden geldig na passeerdatum)
  • Salarisstrook
  • Werkgeversverklaring
  • Soms een bankafschrift
  • Taxatierapport
  • Koopovereenkomst/eigendomsbewijs
  • Kopie opstalverzekering
  • Opgave van lopende financiële verplichtingen

Ben je ondernemer? Neem dan ook de volgende documenten mee

  • Cijfers van de laatste drie jaar (als mogelijk. Zo niet, dan in ieder geval van het laatste jaar)
  • Kopie van de jaarrekeningen van de laatste drie jaar
  • Uittreksel Kamer van Koophandel en een recente kopie
  • Laatste aangifte IB/VB
  • Kopie van de laatste aangifte van de belastingaangifte Inkomsten Belasting en Vermogens Belasting

Waarmee kunnen we je helpen?