Hypotheek Meenemen

Hypotheek meenemen als u gaat verhuizen? U kunt uw hypotheek meenemen naar een volgende woning. Of deze aanpak daadwerkelijk voordelen heeft, hangt af van de voorwaarden en de rente van de hypotheek. Een adviseur van Hypotheekrente.nl kan u meer duidelijkheid verschaffen over uw specifieke situatie.

Bestaande hypotheek meenemen naar nieuw huis

Een bestaande hypotheek meenemen bij een verhuizing? Dat betekent dat u de rente en de voorwaarden van de oude hypotheek meeneemt voor de resterende rentevaste periode. Een hypotheek ‘hoort’ bij een woning. Als u verhuist, dat wordt de oude hypotheek afgelost. Voor het nieuwe huis sluit u een hypotheek af bij de geldverstrekker.

Wanneer wel?

Een hypotheek meenemen is verstandig als de hypotheekrente Door uw huidige hypotheek mee te nemen, blijft u profiteren van uw lage rente en daarmee lagere maandelijkse lasten. Bovendien kan het zo zijn dat de kosten van het afsluiten van een nieuwe hypotheek niet opwegen tegen het voordeel. U bent bijvoorbeeld geld kwijt aan de notaris en advies- en afsluitkosten.

Wanneer niet?

Het kan ook zijn dat u juist een nieuwe hypotheek wilt afsluiten. Bijvoorbeeld omdat de rente juist flink gedaald is. Door een nieuwe hypotheek af te sluiten profiteert u van veel lagere maandlasten. Ook kunt u van hypotheekvorm veranderen of een hypotheek afsluiten met betere voorwaarden.

Verhuizen naar een duurder huis

Plannen om naar een duurdere woning te verhuizen? Dan kunt u voor het bedrag bovenop uw huidige hypotheek een nieuwe lening afsluiten. Het gaat hierbij echter om een nieuwe hypotheek voor dit deel van de financiering. Dit moet een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek zijn, sinds de strengere hypotheekregels die gelden sinds 2013. Alleen hiermee komt u in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Het bestaande deel van de hypotheek mag wel de huidige hypotheekvorm behouden.

Over hypotheken

Volle eigendom

Volle eigendom wordt ook wel onbezwaard eigendom genoemd. Dit is een eigendom dat niet belast is met enig recht, zoals bijvoorbeeld een hypotheek- of huurrecht.