Nieuw: hypotheek met groene stroom

2 mei 2018

Er is een hevige concurrentiestrijd gaande op de hypotheekmarkt. Nu adverteren met ‘Hypotheek binnen een week’ niet meer mag, komen banken met andere creatieve ideeën. Zoals de Rabobank, die het mogelijk maakt voor klanten om met het afsluiten van een hypotheek over te stappen op duurzame stroom via Vandebron.

Verschil vergoeden

Je denkt vast: ‘Maar ik kan toch best zelf overstappen op een groene energieleverancier?’ Wat de Rabobank in deze constructie extra doet, is dat ze het verschil met de energiekosten van je oude aanbieder vergoeden. Vandebron is een ambitieuze startup uit Amsterdam, die te werk gaan als een soort intermediar. Ze koppelen klanten aan lokaal opgewekte stroom uit bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens en biovergiste.

Duurzaamheidsbeleid

Dat Rabobank nu met deze optie op de markt komt, heeft natuurlijk te maken met de strijd tussen de vele hypotheekaanbieders om klanten binnen te halen. Maar het past daarnaast ook in hun algehele duurzaamheidsbeleid. Ze werken bijvoorbeeld samen met GreenHome, een onafhankelijk platform dat adviseert wat in jouw woonsituatie de beste energiebesparende maatregelen zijn.

Zelf verduurzamen?

In eerste instantie duurt de actie van Rabobank en Vandebron drie maanden, maar er is uitzicht op een meer duurzame samenwerking. Wil je zelf je huis verduurzamen? Lees er hier meer over of vraag advies aan een van onze adviseurs!

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) houdt in dat Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) garant staat voor de terugbetaling van de hypotheeklasten aan de geldverstrekker. Omdat de banken minder risico lopen wanneer …