Koopsubsidie en starterslening worden vaak vergeten

24 september 2009

Houten – Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat de voorlichting door makelaars omtrent de mogelijkheden van koopsubsidie en/of  starterlening nog al eens gebrekkig is. Hierdoor kan het zijn dat een beoogde woning onnodig buiten het bereik van een starter blijft. 

De VEH onderzocht voorlichtingsmateriaal omtrent startswoningen van 29 makelaars in 11 gemeenten. De financiële vpoordelen van de koopsubsidie en starterslening werden nauwelijks vermeld in de advertenties en verkoopbrochures van de makelaars.

Niet alleen makelaars, maar ook hypotheekadviseurs schieten nog als eens te kort bij de voorlichting als het gaat om koopsubsidie en startersleningen. Dit concludeerd de VEH op basis van reacties van hun leden. 

Koopsubsidie
Koopsubsidie is een middel van de overheid om het eigen woningbezit te bevorderen. De koopsubsidie bestaat uit een maandelijkse bijdrage in de hypotheeklasten en geldt voor de aankoop van een woning of woonwagen. Om in aanmerking te komen voor koopsubisidie dient de starter wel aan diverse voorwaarden te voldoen. Kijk hier wat de voorwaarden voor koopsubisidie zijn.

Meer informatie over de starterslening.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor koopsubsidie of een starterslening, neem dan contact op met een erkend hypotheekadviseur van hypotheekrente.nl zodat deze de mogelijkheden met u kan doornemen.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

KEW

KEW is de afkorting van kapitaalverzekering eigen woning. Deze kapitaalverzekering wordt in box 1 belast en alle andere kapitaalverzekeringen in box 3. Deze verzekering is gekoppeld aan een hypotheek voor de …