Hypotheek Berekening Maandlasten

Een hypotheekberekening zorgt ervoor dat u een indicatie krijgt van de toekomstige maandlasten. Een hypotheekberekening kunt u eenvoudig maken via Hypotheekrente.nl.

 

Berekening van uw hypotheek

Uw hypotheek kunt u berekenen via een hypotheekadviseur. Factoren die meespelen bij het berekenen van uw maandlasten zijn uw inkomen, andere verplichtingen en externe invloeden zoals de hypotheekrente.

 

Inkomen

De belangrijkste factor waar hypotheekverstrekkers naar kijken bij de aanvraag van een hypotheek is uw inkomen. En logisch: hoe hoger uw inkomen, hoe meer u waarschijnlijk kunt lenen. Voor het berekenen van uw maximale hypotheek kunt u rekening houden met uw jaarsalaris keer drie รก vierenhalf.

 

Aard inkomen belangrijk bij berekening

De hypotheekverstrekker kijkt ook naar de aard van het inkomen. Heeft u een vast contract en is daarmee uw inkomen stabiel, dan is de kans groter dat uw hypotheekaanvraag wordt goedgekeurd en dat u er bij de berekening van uw hypotheek mogelijk achter komt dat u meer kunt lenen. Een intentieverklaring werkt ook in uw voordeel. U kunt, wanneer u nog geen vast contract heeft, een intentieverklaring opvragen bij uw werkgever. Bent u ondernemer? Bij de berekening van de hypotheek wordt gekeken naar het inkomen van de laatste drie jaar en de aard van de werkzaamheden.

 

Hypotheekberekening: wat speelt nog meer een rol?

Schulden spelen een grote rol in uw hypotheekberekening. Als u maandelijks een bedrag moet aflossen om van uw schuld af te komen, blijft er minder geld over om de hypotheek van te betalen. Als u schulden heeft, staat u geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Het kan zijn dat u inmiddels een schuld heeft afgelost, maar dat u nog wel geregistreerd staat. Het BKR kijkt naar namelijk het betalingsgedrag van de afgelopen vijf jaar. Andere verplichtingen die van invloed kunnen zijn op de berekening van de hypotheek zijn alimentatie en erfpacht.

 

Hypotheekberekening: externe invloeden

De grootste externe invloed op de hoogte van uw maximale hypotheekbedrag als u een hypotheek wilt afsluiten, is de hypotheekrente. Is de rente laag, zoals nu, dan kunt u meer lenen. In 2018 mag u nog maar 100 procent van de marktwaarde van de woning lenen. U kunt meer lenen als u energiezuinige maatregelen wilt toepassen, bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak of energiezuinige beglazing.

Over hypotheken

Bloot eigendom

De bloot eigenaar heeft over het algemeen niet de directe beschikking over zijn zaak, doordat een ander hier een genotsrecht op heeft. De zaak zelf wordt het bloot eigendom genoemd. …