Hypothecaire Lening

Een hypothecaire lening, vaak ‘gewoon’ hypotheek genoemd, is een lening waarbij meestal onroerend goed, bijvoorbeeld een huis, als onderpand dient. Het gaat bij een hypothecaire lening in de meeste gevallen om een relatief hoog bedrag en een lange looptijd van 30 jaar. Het is dus belangrijk om voor een hypotheek te kiezen die bij u past. Op Hypotheekrente.nl ziet u bovendien een overzicht van alle aanbieders van hypotheken en de bijbehorende rente die zij aanbieden.

 

Bedrag hypothecaire lening terugbetalen

Voor een hypothecaire lening kunt u terecht bij diverse aanbieders. Een deskundig adviseur kan u helpen bij de keuze van de aanbieder.
Heeft u een hypotheek uitgekozen? Het is de bedoeling dat het bedrag van deze lening na 30 jaar is terugbetaald. Zeker met de strengere regels sinds 2013, is het aflossen van de lening gewenst om het recht op hypotheekrenteaftrek te behouden. De meest afgesloten leningen zijn sindsdien de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Er zijn nog wel andere hypotheekvormen maar als u daarvoor kiest, komt u vaak niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek en het ligt in de verwachting dat deze vormen langzaamaan zullen verdwijnen. De regel geldt alleen voor nieuwe hypotheken en dus niet voor bestaande (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheken.

 

Maximale hoogte van hypothecaire lening

De maximale hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning (de zogenoemde loan-to-value ratio, LTV-ratio) wordt de komende jaren lager. Nu kunt u nog 102 procent van de waarde van uw woning lenen, in 2018 is dit 100 procent en er is sprake van dat het percentage nog lager wordt. Als u van plan bent een huis te kopen en u wilt nog profiteren van een hoger bedrag dat u maximaal kunt lenen, dan is het verstandig om niet te lang te wachten.

 

Interesse in een hypotheek? Vraag een offerte aan!

 

Over hypotheken

Beschermd stadsgezicht

Het beschermd stadsgezicht is een samenhangende groep objecten en gebouwen in een stad die van overheidswege beschermd wordt door de Monumentenwet. Vergelijkbaar is een beschermd dorpsgezicht. Sinds 2012 worden er door de …