Huis en Hypotheek

Heeft u een huis op het oog? Grote kans dat u een hypotheek nodig heeft om uw droomhuis te kunnen financieren. Maar hoe zit dat eigenlijk, een huis en hypotheek? Wat komt er kijken bij de financiering van uw woning? Hypotheekrente.nl biedt u het laatste nieuws over hypotheken, een overzicht van aanbieders en de laagste hypotheekrentes.

 

Hypotheek nodig voor uw huis

Als u geen of niet genoeg eigen geld heeft voor de koop van een huis, moet u een hypotheek afsluiten. Dit is een lening voor een flink bedrag met een lange looptijd. Het is dus belangrijk om u goed te laten informeren over de diverse aanbieders, de hypotheekrente en andere voorwaarden die zij aanbieden. Een hypotheekadviseur kan u helpen bij deze belangrijke keuze.

 

Strengere regels voor hypotheek

Een hypotheek heeft over het algemeen een looptijd van 30 jaar. Zeker met de strengere regels sinds 2013, is het aflossen van de lening gewenst om het recht op hypotheekrenteaftrek te behouden. Er zijn veel soorten hypotheken. De meest afgesloten leningen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Bij andere hypotheekvormen komt u sinds de strengere regels van toepassing zijn vaak niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Waarschijnlijk verdwijnen de andere hypotheekvormen langzaam. De regel geldt alleen voor nieuwe hypotheken en dus niet voor bestaande (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheken.

 

Loan-to-value: waarde van uw huis telt mee

De maximale hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning (de zogenoemde loan-to-value ratio, LTV-ratio) is nu nog 102 procent van de waarde van uw woning. Dit percentage wordt de komende jaren lager, in 2018 100 procent en misschien in de jaren daarna n├│g lager. Als u van plan bent een huis te kopen en u wilt nog profiteren van een hoger bedrag dat u maximaal kunt lenen, dan is het verstandig om niet te lang te wachten.

Bekijk de laagste hypotheekrentes!

Over hypotheken

Eigenwoningreserve

De eigenwoningreserve is het bedrag dat bij de verwerving van een nieuwe woning uit eigen middelen betaald moet worden. Het vervreemdingssaldo wordt opgenomen in de eigenwoningreserve. Dit laatste vervalt voor …