Goedkope Hypotheek

Op zoek naar een goedkope hypotheek? De rente is inmiddels zo laag dat een goedkope hypotheek binnen handbereik is. U profiteert nog jaren van deze lage rente als u nu een hypotheek afsluit.

Op zoek naar een goedkope hypotheek? Op Hypotheekrente.nl kunt u snel zien welke hypotheekverstrekker een goedkope hypotheek aanbiedt. Shoppen voor de hypotheek kan lonend zijn want banken mogen zelf hun hypotheekrente bepalen. U kunt dus veel geld besparen door te vergelijken en te kiezen voor een goedkope aanbieder. Op Hypotheekrente.nl kunt u een lijst van goedkope hypotheken bekijken. Bovendien kunt u vervolgens eenvoudig laten berekenen hoeveel u aan hypotheek kunt lenen.

 

Wat is een goedkope hypotheek?

Een woning op het oog? Dan wilt u natuurlijk een goedkope hypotheek. De rente is inmiddels zo laag dat het nu zeer aantrekkelijk is om een huis te kopen. Bovendien maakt het verschil wanneer u minder leent, of de hypotheekrente voor een bepaalde periode vastzet. In die gevallen kunt u flink besparen op uw hypotheek en hypotheekrente.

 

Tips voor lage maandlasten

Hoe krijgt u nu een goedkope hypotheek? Over het algemeen geldt: hoe korter de periode van vastzetten van de hypotheekrenteaftrek, hoe lager het rentepercentage. Wilt u maximaal 245.000 euro lenen? Dan kunt u waarschijnlijk een hypotheek afsluiten met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Dit bedrag is inclusief notariskosten, borgtochtprovisie en overdrachtsbelasting NHG rekent standaard 6 procent voor deze bijkomende kosten. Dat betekent dat u een huis voor maximaal 231.132 euro mag kopen. De lening moet wel annuïtair in dertig jaar worden afgelost.

 

Uitgeklede hypotheek

Nog een optie is het afsluiten van een ‘uitgeklede’ hypotheek. Denk hier wel goed over na, want bepaalde voorwaarden zijn hiermee verleden tijd, bijvoorbeeld het recht om boetevrij af te lossen bij verhuizen.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Kiest u voor een hypotheek met overlijdensrisicoverzekering dan wil de bank ook nog wel eens korting geven op de hypotheekrente omdat het zeker is dat de bank zijn geld terugkrijgt.

 

Eigen middelen voor goedkope hypotheek

Een mogelijkheid om een goedkope hypotheek te verkrijgen is uw eigen middelen inzetten. U kunt met eigen middelen het hypotheekbedrag verlagen. Ook overstappen naar een lagere rente is makkelijker als u eigen middelen heeft. U kunt bijvoorbeeld een eventuele boeterente zelf betalen. Dat bedrag komt niet bij de nieuwe hypotheek en dat merkt u aan de maandelijkse lasten.

Over hypotheken

Gedwongen verkoop

De geldgever mag op basis van het hypotheekrecht indien een cliënt achterstallig is in het betalen van rente en aflossing overgaan tot verkoop van de woning. Dit noem je gedwongen …