Funda Landelijk

Funda is landelijk hét vastgoedplatform van makelaars voor consumenten. Het vastgoedplatform bestaat al sinds 2001. Op Funda kunt u eenvoudig en landelijk het aanbod bekijken van huizen en bedrijfsonroerend goed. Met 34 miljoen bezoeken per maand is funda de grootste huizensite van Nederland. Funda loopt voorop met de nieuwste toepassingen van internet bij het zoeken naar en vinden van vastgoed.

Funda: vernieuwde site, nog steeds landelijk dekking

De site van funda is onlangs sterk veranderd. De dekking, die landelijk is, is niet veranderd. ‘We moeten vraag en aanbod op elkaar aangesloten houden. De consument verandert sterk; in gedrag, in wensen en in eisen. We vernieuwen met hem mee met meer beeld, een site gemaakt voor mobiel en de nadruk op relevantie’, aldus CEO Marc Duijndam.

Emotie

Daarnaast zijn bezoekers op zoek naar emotie: ‘75 procent van de bezoekers bekijkt eerst de foto’s van een huis’, aldus Duijndam. ‘Dus zijn de foto’s groter en prominenter. We moeten huizenzoekers een zo goed mogelijk beeld geven van elk huis, dat is de uitdaging van de makelaar en funda samen.’

Huis op Funda zetten

Behalve huizen bekijken, kunt u ook zelf uw huis presenteren op funda. Dat kunt u laten doen door een erkende makelaar. De vergoeding die hij daarvoor aan funda betaalt, berekent hij meestal door aan u. Het bedrag verschilt per makelaar. Soms betaalt u apart voor de dienst, soms een percentage van de koopsom. Op funda staat vervolgens een overzicht met kenmerken van uw huis, waaronder een uitgebreide omschrijving, de kenmerken op een rijtje, foto’s en informatie over de buurt.

Funda & NVM

Oprichter van funda is de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. NVM telt zo’n 2.800 leden en is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed.

SOS Kinderdorpen

Funda is de maatschappelijk partner van SOS Kinderdorpen. SOS Kinderdorpen zorgt er al zestig jaar voor dat kinderen die er helemaal alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin.

Over hypotheken

Projecthypotheek

Bij nieuwbouw bieden banken soms hypotheken aan tegen gunstigere condities dan normaal door middel van een projecthypotheek. Je krijgt dan bijvoorbeeld rentekortingen voor de eerste rentevastperiode of een lagere afsluitprovisie.