Klik hier om WhatsApp te openen

Zakelijke hypotheek berekenen

Ben je op zoek naar een (nieuw) pand voor je bedrijf? Grote kans dat je dan ook een zakelijke hypotheek wilt afsluiten. Logischerwijs werkt die net iets anders dan het afsluiten van een hypotheek voor je woning. Veel kredietverstrekkers zijn er niet happig op om een volledig bedrag te financieren. Je kunt dan ook maximaal 90% van de taxatiewaarde van een pand lenen. Daarom sluit je als ondernemer vaak een zakelijke hypotheek af voor een deel van de waarde van het bedrijfspand. Het overige deel betaal je uit eigen middelen. Het berekenen van je zakelijke hypotheek hangt dus af van verschillende factoren, maar houd rekening met een percentage van minimaal 20% wat je met eigen middelen moet financieren.

Hoe bereken je je zakelijke hypotheek?

Het kan best ingewikkeld zijn om zelf de precieze kosten van je zakelijke hypotheek in kaart te brengen. Dit is best logisch, aangezien het niet goed mogelijk is om rekening te houden met actuele rentetarieven. Kredietverstrekkers werken namelijk vaak met een zogenaamd risico opslag, wat nog bovenop de standaard basisrente komt. De hoogte van het risico opslag hangt sterk af van de risicogroep waarin jouw onderneming valt. Deze wordt weer onder meer bepaald door je bedrijfssituatie en hoe jij als ondernemer. Zo kijken de meeste hypotheekverstrekkers onder meer naar:

  • De kennis en ervaring van jou als ondernemer
  • Het aantal jaar dat je bedrijf bestaat
  • De omstandigheden van de markt waarin je actief bent
  • FinanciĆ«le gezondheid van je bedrijf

Kortom: het is heel lastig om een goed beeld te schetsen van de kosten van jouw zakelijke hypotheek. Om het te kunnen berekenen, heb je een gedegen beeld nodig van het bedrag dat je wilt lenen, de looptijd van je hypotheek en het actuele rentepercentage.

Hypotheekrente.nl helpt je met het berekenen van je zakelijke hypotheek

Veel hangt af van je persoonlijke situatie als het gaat om het afsluiten van een zakelijke hypotheek. De adviseurs van hypotheekrente.nl denken graag met je mee. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie en wensen gaan we kijken waar we de beste en voordeligste zakelijke hypotheek kunnen vinden. Ook kunnen we een stuk nauwkeuriger je zakelijke hypotheek berekenen, zodat je veel beter weet waar je aan toe bent. Vraag geheel vrijblijvend een offerte voor je zakelijke hypotheek aan.

Waar kunnen we je mee helpen?