Wat vindt men belangrijk bij de keuze voor een woning?

5 maart 2008

De uitkomst van het Woonkennis Jaarrapport van USP Marketing Consultancy is erg toepasselijk voor de tijd van het jaar. De tuin, waar de komende weken weer de nodige bedrijvigheid zal plaatsvinden, blijkt namelijk voor veel Nederlanders een belangrijk criterium voor het kopen van een huis. Bijna even belangrijk als de prijs van een woning. Benieuwd naar de andere aankoopmotieven van Nederlanders? Lees dan snel verder.

Naast de tuin, geeft 50 procent van de potentiële kopers aan dat de prijs de doorslaggevende factor is bij hun aankoopbeslissing. 47 procent vindt het overigens weer belangrijk dat de ligging optimaal is ten opzichte van voorzieningen.

Met name mensen die op zoek zijn naar een hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning hechten waarde aan een goede tuin. Je ziet dat het belang van de prijs bij deze groep dan juist afneemt.

Overige factoren die hoog scoren op het verlanglijstje van de Nederlandse huizenkoper zijn; de grootte van de woonkamer (34 procent), goede staat van onderhoud (29 procent) en de indeling van het huis (25 procent).

Wilt u voor uzelf nagaan wat uw mogelijkheden zijn bij het uitzoeken van een woning? Neem dan hier contact op met een hypotheekadviseur . Wie weet ligt u dan deze lente al in uw nieuwe tuin van de zon te genieten.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Schetsplan

Een schetsplan is een tekening waarop men globaal de vormen en afmetingen van plattegronden en gevels aangeeft. Het schetsplan dient als de basis voor een ontwerp.