TweedeHypotheek

Wanneer sluit je een tweede hypotheek af en waarvoor kun je een tweede hypotheek zoal gebruiken? Als je een huis bezit en dit wilt gaan verbouwen zonder dat je over de financiële middelen bezit dan kun je een tweede hypotheek nemen. Belastingtechnisch is dit zeer aantrekkelijk omdat de hypotheekrente van je tweede hypotheek bij een annuïtaire of lineaire hypotheek fiscaal aftrekbaar is. Voorwaarde is wel dat je kunt aantonen dat dit gebruikt is voor het aanbrengen van verbeteringen aan de woning. Hoe groter het leenbedrag is vergeleken met de waarde van je huis hoe meer risico de bank loopt. Dit kan een reden van de bank zijn om de rente van je totale hypotheek te verhogen. De rente van een tweede hypotheek is lager is dan die van een persoonlijke lening of krediet.

Tweede hypotheek bij andere bank

Het is niet noodzakelijk om de tweede hypotheek bij dezelfde partij als de eerste af te sluiten. Wel is het aan te raden om eerst te informeren bij je huidige hypotheekverstrekker omdat een andere hypotheekverstrekker andere voorwaarden en/of rentes toepast. Er verandert dan ook niets aan de eerste hypotheek.

Wat kost een tweede hypotheek?

Hou rekening met de volgende kosten:

• Notaris afhandelings en/of advieskosten
• Taxatierapport

Naast geld kost het ook tijd, je moet immers naar de notaris. Verder moet er voor een tweede hypotheek overwaarde worden aangetoond door middel van een taxatierapport. In enkele gevallen kan een WOZ-beschikking van de gemeente ook voldoende zijn.

Voordeel tweede hypotheek

Bij een lening of krediet gekeken naar de hoogte van uw inkomsten. Ook zijn er verschillen binnen welke termijn de geleende bedragen moeten worden terugbetaald. Dit is dan ook de reden dat er vaak gekozen wordt voor een tweede hypotheek.

Voor vrijblijvend advies omtrent een tweede hypotheek kunt u bij hypotheekrente.nl terecht.

Over hypotheken

Bankgarantie

Vaak wordt er in plaats van het storten van een waarborgsom een bankgarantie afgegeven. Dit is een verklaring van de bank, dat zij de waarborgsom zullen voldoen als de koper …