Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek kunt u bovenop uw bestaande hypotheek afsluiten. Bijvoorbeeld wanneer u extra geld wilt vrijmaken voor een verbouwing van het huis. Een tweede hypotheek afsluiten kan zowel bij uw huidige hypotheekverstrekker als bij een andere hypotheekaanbieder. Op Hypotheekrente.nl kunt u eenvoudig uw hypotheek berekenen.

 

Tweede hypotheek berekenen

Een tweede hypotheek afsluiten is alleen mogelijk bij voldoende overwaarde op uw huis en genoeg inkomen. Uw tweede hypotheek berekenen kan eenvoudig via Hypotheekrente.nl. Wanneer u de hypotheek gebruikt voor de verbouwing van uw woning, of voor achterstallig onderhoud met betrekking tot uw woning, dan zijn zowel de kosten als de rente fiscaal aftrekbaar. Dankzij het onderhoud gaat immers de waarde van uw huis omhoog.
Een tweede hypotheek kan ook worden gebruikt voor andere zaken, zoals een auto of een boot. De rente is dan niet aftrekbaar. Voor een tweede huis, bijvoorbeeld een recreatiewoning is de hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar. Een tweede hypotheek valt in box 3.

 

Hypotheek oversluiten

Het afsluiten van een tweede hypotheek brengt wel kosten met zich mee. Zo betaalt u onder meer afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten. In plaats van een tweede hypotheek af te sluiten, kunt u in sommige gevallen ook uw hypotheek oversluiten naar een nieuwe hypotheek met een hoger bedrag. Dit kan voordeliger uitvallen.

 

Interesse in een tweede hypotheek? Bekijk de laagste hypotheekrentes

 

Over hypotheken

Verkopersmarkt

Van een verkopersmarkt is sprake als er een relatief grote vraag naar woningen is tegen een relatief gering aanbod. In deze markt ziet men over het algemeen stijgende prijzen. Huiseigenaren …