Klik hier om WhatsApp te openen

Te koop in Roosendaal: huis met jungle

In ons polderlandje zijn niet alleen heuse kastelen te koop, maar zelfs jungles. Of in ieder geval: een huis met een jungletuin en een subtropische, oerwoudachtige inrichting. Nee-nee, het is geen villa met een enorm landgoed in het Gooi, maar een buitengewoon rijtjeshuis in Brabant.

Viral

Misschien heb je jezelf er weleens op betrapt: scrollend op Funda, zoekend naar het duurste, bouwvalligste of gekste huis in de omgeving. Deze tussenwoning in Roosendaal voldoet in ieder geval aan de laatste omschrijving. Binnen een dag na plaatsing op de woningwebsite ging het paleisje van eigenaar Fereno Schoonen viral.

‘Bijzondere afwerking’

Dat het om zo’n bijzondere plek gaat, is uit de verkooptekst op Funda niet op te maken. Daar verklappen alleen twee kleine zinnetjes tussen alle details over laminaatvloeren, stucwerk en de moderne keukeninrichting dat het hier om een niet zo alledaagse woning gaat: ‘De woning beschikt over een bijzondere afwerking en is gedeeltelijk voorzien van rolluiken.’ En: ‘Op het westen gelegen achtertuin welke is aangelegd in jungle stijl en beschikt over een tuinberging’.

Palmbomen & tijgerprinttrappen

Het zijn natuurlijk de plaatjes die boekdelen spreken. Van een voortuin die bomvol staat met palmbomen, bamboehekken en beeldjes van wilde dieren, tot een trap belegd met een tijgerprinttapijt, een woonkamer waar felgekleurde vogels van tak naar tak vliegen en een badkamer met enorm ligbad die helemaal betegeld is met donker natuursteen in grillige vormen. In de tuin is er, naast alle jungle-begroeiing ook nog ruimte voor een mini- Amazonegebied in de vorm van een vijver met tropische vissen.

Vakantiegevoel

Voor €217.500 is het huis van jou, maar of dat inclusief palmbomen en papagaaien is, betwijfelen we. Waarom de eigenaar zijn zorgvuldig gecreëerde paradijsje verlaat, is niet helemaal duidelijk. Wellicht is het tijd voor een nieuw projectje voor deze kunstenaar. Waarom hij in dit huis voor een jungle-thema had gekozen? Aan de reporter van Omroep Brabant verklapt hij: ‘Ik wil toch gewoon dat vakantiegevoel houden van het buitenland in Nederland!’

Foto’s: Bob van Dijk Makelaardij

Waarmee kunnen we je helpen?