Kasteel te koop!

3 juni 2017

‘Welkom in mijn paleis! ’ of: ‘Welkom op mijn kasteeltje!’ heb je vast wel eens een trotse huiseigenaar horen zeggen. Vaak heeft de werkelijkheid weinig te maken met de diepe slotgracht, dikke muren en hoge kantelen die een ‘echt kasteel’ meestal bezit. Zou jij vrienden graag welkom willen heten op je eigen, eeuwenoude monumentale landgoed? Hypotheekrente.nl verzamelde twee Nederlandse kastelen die hard op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.

1. Slot Well

Dit kasteel is een zogenaamde waterburcht, oorspronkelijk was het een versterkte woontoren op een strategisch gekozen plek, langs een bocht in de Maas. De eerste bewoner was waarschijnlijk ridder Nicolaas van Malsen, die de woontoren in de 14e eeuw bouwde. De toren groeide in de loop der eeuwen uit tot een kasteel van flinke proporties. In het rampjaar in 1672 werd een groot deel van het kasteel verwoest, maar de toren (of donjon) bleef vier overeind staan. De laatste slotheer, die het kasteel gebruikte als woonhuis, heeft het gehele complex ingrijpend, gerieflijk en met respect voor de historie gerestaureerd, aldus de makelaar. Het kasteel heeft – zoals het hoort – bijgebouwen, ophaalbruggen en een heuse slotgracht. Daarnaast mag natuurlijk een wijnkelder niet ontbreken, net als een atelier, een boomgaard en een binnenplaats met statige standbeelden.

Prijs:  € 6.900.000,-
Adres: Dreef 5/7, Well – Gelderland
Via: Residence

 

3. Kasteel Endegeest

Tussen 1647 en 1651 werd het kasteel gebouwd in opdracht van Elisabeth van Schouwen van Endegeest en haar echtgenoot Jacob van Berchem. Voor een lange periode doet het dienst als woonhuis, tot het in 1895 wordt gekocht door de gemeente Leiden om er een psychiatrische inrichting van te maken. Inmiddels, na vele jaren van dienst is het landgoed door de GGZ wegbezuinigd en komt het in de verkoop. Endegeest heeft aan drie kanten een oude gracht, een heuse ijskelder, een nabijgelegen koetshuis (uit 1907) en een obelisk in de tuin dat op zichzelf een Rijksmonument is. In juni (2017) zijn er verschillende bezichtigingsdata en tijdens de vastgoedbeurs PROVADA, werd het kasteel op 31 mei  officieel in de verkoop gedaan.

Prijs: (nog) Onbekend
Adres: Endegeesterstraatweg 5, Oegstgeest
Via: Gemeente Leiden

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Kosten Koper (k.k.)

Wat zijn kosten koper? Bij de aankoop van een woning betaal je naast de koopsom ook andere kosten en als deze kosten voor rekening van de koper zijn, heet dit …