Profiteer van een krediethypotheek

19 juni 2008

Houten – Als uw woning een aardig bedrag aan overwaarde heeft en als u wel wat extra geld kan gebruiken is het misschien het overwegen waard om een krediethypotheek af te sluiten. Als u het extra geld gebruikt voor uw eigen woning is het ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Een krediethypotheek wordt meestal afgesloten naast de huidige hypotheek. Middels deze tweede hypotheek kunt u een gedeelte van de overwaarde van uw huis benutten. Het grote verschil met een consumptief krediet is dat een deel van uw huis als onderpand gebruikt wordt. U betaalt daarom een lagere rente dan wanneer u bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zou afsluiten.

Als u geïnteresseerd bent in een krediethypotheek is het aan te raden om te informeren of uw huidige hypotheekverstrekker een krediethypotheek aanbiedt. Dit is ten eerste het gemakkelijkste voor u wat betreft de afsluiting en ten tweede kan het voordeliger voor u zijn. Als u een krediethypotheek afsluit bij een andere partij dient u er rekening mee houden dat u in veel gevallen wat meer moet betalen in verband met het risico dat de geldverstrekker loopt.

Wil u graag meer informatie over de krediethypotheek? Maak dan een afspraak met onze hypotheekadviseur om te kijken naar de mogelijkheden.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Belastinggrondslag

De belastinggrondslag is de waarde waarover belasting wordt geheven. Een voorbeeld hiervan is de waarde van je woning.