Profiteer van een krediethypotheek

19 juni 2008

Houten – Als uw woning een aardig bedrag aan overwaarde heeft en als u wel wat extra geld kan gebruiken is het misschien het overwegen waard om een krediethypotheek af te sluiten. Als u het extra geld gebruikt voor uw eigen woning is het ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Een krediethypotheek wordt meestal afgesloten naast de huidige hypotheek. Middels deze tweede hypotheek kunt u een gedeelte van de overwaarde van uw huis benutten. Het grote verschil met een consumptief krediet is dat een deel van uw huis als onderpand gebruikt wordt. U betaalt daarom een lagere rente dan wanneer u bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zou afsluiten.

Als u geïnteresseerd bent in een krediethypotheek is het aan te raden om te informeren of uw huidige hypotheekverstrekker een krediethypotheek aanbiedt. Dit is ten eerste het gemakkelijkste voor u wat betreft de afsluiting en ten tweede kan het voordeliger voor u zijn. Als u een krediethypotheek afsluit bij een andere partij dient u er rekening mee houden dat u in veel gevallen wat meer moet betalen in verband met het risico dat de geldverstrekker loopt.

Wil u graag meer informatie over de krediethypotheek? Maak dan een afspraak met onze hypotheekadviseur om te kijken naar de mogelijkheden.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Baatbelasting

Baatbelasting is een belasting die door de Gemeente wordt geheven van de eigenaar, bezitter of beperkt gerechtigde van een onroerende zaak. Dit indien een in de gemeente gelegen onroerende zaak …