Profiteer nu van de hypotheekcrisis in Amerika

21 november 2007

Houten – Nederlanders varen wel bij de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten. Volgens Peter Groenendijk, een makelaar uit Florida, koopt een groeiend aantal Nederlanders een tweede huis in Amerika en vooral in de staat Florida.

Groenendijk die al sinds 1992 zaken doet als makelaar in de zonnige staat verklaart , "In vergelijking met de eerste helft van dit jaar gaat het om een verdubbeling". Hij is marktleider als het gaat om de verkoop van huizen in Florida aan Nederlanders. "Bij kopers van een tweede huis is er altijd al een gezonde interesse geweest in Florida omdat onroerend goed daar goedkoper is dan waar ook in Europa. Als je in Nederland een huis voor vijf ton zou kopen, kost het daar drie ton", aldus Groenendijk. De hypotheekcrisis en de lage koers van de dollar maken het momenteel nog aantrekkelijker om de oversteek van te maken.

Overwinteren
Veel Amerikanen kunnen hun hypotheek niet meer betalen. Daardoor worden heel wat huizen voor een goede prijs aangeboden. Die prijs was al laag voor Nederlanders, maar is nu dus nog lager. Het is wat je noemt een echte kopersmarkt. En als klap op de vuurpijl is ook de koers van de dollar nog eens heel laag. De mensen die een huis kopen in Florida zijn meestal tussen de 50 en 60 jaar oud. "Zij komen dan voor een paar weken tot een paar maanden per jaar naar Flordia om te overwinteren."

Interesse
Groenendijk is vier keer per jaar in Nederland om zijn portefeuille te tonen op beurzen als de Immo International. Begin van het jaar was de belangstelling voor huizen in Amerika aanzienlijk minder dan de laatste maanden. "Dat merk ik aan de bezoekers bij mijn stand. Het zijn niet alleen particulieren, maar ook professionele investeerders die een hele straat willen kopen of mensen die projectontwikkelaars uit de problemen willen helpen door geld te beleggen", weet Groenendijk.

Tijdelijk aard
De makelaar vermoedt dat de crisis in de Verenigde Staten van tijdelijk aard is en dat een investering in onroerend goed op Amerikaanse bodem geen verkeerde is. "Het zal ongeveer achttien maanden duren om door die situatie heen te komen. Dan zullen er weer normale marktprijzen betaald gaan worden. Dan is het nu natuurlijk mooi om die lage huizenprijs te pakken."

Overwaarde op uw hypotheek?
Heeft u momenteel een flinke overwaarde op uw hypotheek en bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn om te profiteren van de hypotheekcrisis in Amerika? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. U kunt uiteraard ook direct een offerte aanvragen.

Bron: ANP

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Onderhandse aanbesteding

Bij een onderhandse aanbesteding vraag je enkele door jou geselecteerde aannemers om een offerte. Je meldt dit ook aan alle partijen en stelt hen bij voorkeur op hetzelfde moment het …