Prijzen van woningen blijven stijgen

26 juni 2008

Houten – de huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. Uit de Woningmarkt Monitor komt naar voren dat de prijzen van woningen afgelopen maanden zijn gestegen met 4,8%.

De verschillen per regio zijn aanzienlijk. In de hoofdstad zijn de prijzen maar liefst gestegen met 25%. Na Amsterdam komen Amersfoort en Haarlem, met een prijsstijging van 16%. Zwolle en Hilversum volgen respectievelijk met 15% en 13%.

Een uitzondering is Rotterdam, daar daalden de huizenprijzen vorig jaar en is er nu weer sprake van een stabilisatie. Zuid – Limburg en de omgeving van Eindhoven hebben te kampen met grote concurrentie van buurland Duitsland. Dit heeft er toe geleid dat in deze omgeving de huizenprijzen nu gemiddeld 17% lager liggen dan in 2007.

Wilt u graag meer inzicht krijgen in het bedrag dat u kunt besteden aan een koopwoning? Neem dan vrijblijvend contact op met een adviseur om te kijken naar de mogelijkheden.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Akte van levering

De akte van levering wordt ook wel transportakte genoemd en bewerkstelligt de eigendomsoverdracht van een woning. De leveringsakte wordt opgemaakt door de notaris. Van de originele akte (minute) maakt hij …