Prijzen van woningen blijven stijgen

26 juni 2008

Houten – de huizenprijzen in Nederland blijven stijgen. Uit de Woningmarkt Monitor komt naar voren dat de prijzen van woningen afgelopen maanden zijn gestegen met 4,8%.

De verschillen per regio zijn aanzienlijk. In de hoofdstad zijn de prijzen maar liefst gestegen met 25%. Na Amsterdam komen Amersfoort en Haarlem, met een prijsstijging van 16%. Zwolle en Hilversum volgen respectievelijk met 15% en 13%.

Een uitzondering is Rotterdam, daar daalden de huizenprijzen vorig jaar en is er nu weer sprake van een stabilisatie. Zuid – Limburg en de omgeving van Eindhoven hebben te kampen met grote concurrentie van buurland Duitsland. Dit heeft er toe geleid dat in deze omgeving de huizenprijzen nu gemiddeld 17% lager liggen dan in 2007.

Wilt u graag meer inzicht krijgen in het bedrag dat u kunt besteden aan een koopwoning? Neem dan vrijblijvend contact op met een adviseur om te kijken naar de mogelijkheden.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Successierechten

Successierechten zijn belastingen die worden geheven over erfenissen en schenkingen. Het tarief van deze belasting is sterk progressief en afhankelijk van twee factoren: De hoogte van de verkrijging; De mate van verwantschap …