Prijsdaling bestaande koopwoningen zet voort

21 september 2009

Houten – In de maand augustus 2009 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen weer gedaald ten opzichte van de prijzen in de dezelfde maand vorig jaar aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS baseert zich op de ontwikkeling van de prijsindex van bestaande koopwoningen. Niet alleen alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper ten opzichte van augustus 2008, ook in alle provincies waren de prijzen van bestaande koopwoningen gedaald ten opzichte van augustus 2008.

Ten opzichte van vorige maand zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in de meeste provincies gedaald. Alleen in de provincies Utrecht, Friesland en Flevoland zijn de prijzen iets gestegen ten opzichte van juli 2009.

Het aantal verkochte koopwoningen van bijna 9600 is een daling van 38% ten opzichte van augustus 2008. Ten opzicht van vorige maand, juli 2009, was de daling 28%. 

Zie ook onze berichtgeving over de daling van de huisprijzen in juli 2009  

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Duurzaam bouwen (DUBO)

Duurzaam bouwen is het kiezen van bouwmaterialen, woninginstallaties en de manier van bouwen waarmee energie kan worden bespaard en minder afval en milieu-onvriendelijke stoffen worden geproduceerd. Lees hier meer over …