‘Paleisje’ nabij het Vondelpark

7 november 2017

‘Een unieke kans om de woning naar eigen wensen in te delen’, zo prijst de makelaar een hok zonder muren en plafond van 49 m2 in de Kanaalstraat aan. Voor het geringe bedrag van €340.000 is deze creatieve kluswoning van jou. In hartje Amsterdam.

‘Opknappertje’

De casco-woning staat sinds afgelopen week op Funda, en is al ontzettend vaak bekeken. Of hier serieuze kopers tussen zitten, is nog maar de vraag. Op social-media wordt het ‘opknappertje’ (zoals Funda het onbekommerd noemt) hoofdschuddend aangeprezen als ‘varkensstal’, ‘bouwval’, ‘krot’ en allerlei vergelijkbare termen.

‘Energieke buurt’

In de advertentie gaat de makelaar niet verder door op de staat van de woning, maar beschrijft met creatieve pen de prachtige buurt waarin het krot staat. ‘De woning is gelegen in de populaire en energieke Helmersbuurt. De buurt kenmerkt zich als gezellig, jong en gemêleerd.’ Dit alles moet afleiden van de staat van de eigenlijke woning.

Nog niet voorbij

De woninggekte op de Amsterdamse huizenmarkt is nog lang niet voorbij. Een aantal maanden geleden dachten we het toppunt bereikt te hebben met een bouwval van 59m2 met een grote, overwoekerde tuin voor maar liefst drie ton, toch kan het nog altijd ‘erger’, zo blijkt nu.

Medelijden

Op Twitter gokt iemand dat het appartement vást binnen een week verkocht gaat zijn, of hij gelijk gaat krijgen, zal de toekomst uitwijzen. Een andere Twitteraar heeft dan in ieder geval flink medelijden met de koper van het ‘paleisje’ aan de Kanaalstraat 16 I.

 

 

Foto: Funda.nl

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Omzettingskosten

Omzettingskosten wordt ook wel oversluitprovisie genoemd. Maar deze provisie wordt door banken in rekening gebracht bij het opnieuw afsluiten van een hypotheek (tegen een lagere rente). Als een hypotheek alleen …