‘Paleisje’ nabij het Vondelpark

‘Paleisje’ nabij het Vondelpark
7 november 2017

‘Een unieke kans om de woning naar eigen wensen in te delen’, zo prijst de makelaar een hok zonder muren en plafond van 49 m2 in de Kanaalstraat aan. Voor het geringe bedrag van €340.000 is deze creatieve kluswoning van jou. In hartje Amsterdam.

‘Opknappertje’

De casco-woning staat sinds afgelopen week op Funda, en is al ontzettend vaak bekeken. Of hier serieuze kopers tussen zitten, is nog maar de vraag. Op social-media wordt het ‘opknappertje’ (zoals Funda het onbekommerd noemt) hoofdschuddend aangeprezen als ‘varkensstal’, ‘bouwval’, ‘krot’ en allerlei vergelijkbare termen.

‘Energieke buurt’

In de advertentie gaat de makelaar niet verder door op de staat van de woning, maar beschrijft met creatieve pen de prachtige buurt waarin het krot staat. ‘De woning is gelegen in de populaire en energieke Helmersbuurt. De buurt kenmerkt zich als gezellig, jong en gemêleerd.’ Dit alles moet afleiden van de staat van de eigenlijke woning.

Nog niet voorbij

De woninggekte op de Amsterdamse huizenmarkt is nog lang niet voorbij. Een aantal maanden geleden dachten we het toppunt bereikt te hebben met een bouwval van 59m2 met een grote, overwoekerde tuin voor maar liefst drie ton, toch kan het nog altijd ‘erger’, zo blijkt nu.

Medelijden

Op Twitter gokt iemand dat het appartement vást binnen een week verkocht gaat zijn, of hij gelijk gaat krijgen, zal de toekomst uitwijzen. Een andere Twitteraar heeft dan in ieder geval flink medelijden met de koper van het ‘paleisje’ aan de Kanaalstraat 16 I.

 

 

Foto: Funda.nl

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Postbank spaarklanten stappen massaal over

AMSTERDAM – De Postbank heeft de rentetarieven voor diverse spaarrekeningen de afgelopen jaren systematisch verlaagd. Houders van een Plusrekening krijgen nog 0,5 procent rente, ruim twee procentpunt lager dan het … lees meer

Verkoop woningen halveert

HOUTEN – In de afgelopen maanden zijn de woningverkopen van de Landelijke Makelaars Verenging (LMV) gehalveerd. Ed van de Bijl, voorzitter van de LMV zei dit afgelopen zondag. Eerder verkocht … lees meer

Tijdelijk verhuren woning wel mogelijk
Meer lenen voor verbouwingen

Nederlanders lenen vaker voor verbouwingen. In de eerste drie kwartalen van 2016 leenden Nederlanders gemiddeld 13.277 euro voor een verbouwing van hun huis. Dit is een stijging van 12 procent … lees meer

Steeds meer spaargeld nodig voor aankoop woning
Grote toename in aflossingen op hypotheken
Over hypotheken

Gezamelijk eigendom

Gezamenlijk eigendom wordt ook wel gemeenschappelijk eigendom genoemd. Hiervan is sprake als twee of meer mensen eigenaar zijn van één zaak, zoals een huis.