Bouwval van 3 ton te koop

17 juni 2017

‘Een ideaal object om (geheel) naar eigen wensen in te delen en af te werken!’ Zo wordt een Amsterdamse benedenwoning aangeprezen op Funda.nl. Dat is wel heel positief gesteld, zo ontdek je als je de foto’s doorbladert van een – op zijn zachtst gezegd – uitgewoond stulpje.

Oververhit

Het gaat hier om een benedenwoning aan de Crynssenstraat 54. Het huis is gelegen in het populaire Amsterdam West, waar de huizenmarkt – zoals eigenlijk in de gehele hoofdstad – behoorlijk oververhit is. De bouwval zelf kan voorlopig in ieder geval niet oververhit raken, want het huis heeft geen centrale verwarming of warmwatervoorziening.

Uitbouwmogelijkheden

De makelaar geeft verderop in de advertentie eerlijk toe dat het ‘hier een voormalige huurwoning betreft, welke intern volledig gerenoveerd dient te worden.’ Maar daar staat weer tegenover dat het huis van circa 59m2 een ‘zonnige tuin’ heeft van circa 78m2, waarbinnen ook nog de mogelijkheid bestaat om uit te bouwen, tot je een huis hebt van maar liefst 81m2.

Bijzonder prijskaartje

‘Een prima klushuis’, zou je denken, maar het bijbehorende prijskaartje valt in een heel andere categorie. Voor €299.000 (!) ben je de trotse bezitter van een project dat wellicht nog eens zoveel gaat kosten om het bewoonbaar te maken.

Exemplarisch voor Amsterdamse huizenmarkt

De muren met afgebladerde verf, de keuken waar niet gekookt kan worden, het geheel ontbreken van een badkamer: redenen genoeg voor Twitteraars om dit huis als voorbeeld te gebruiken voor de staat waarin de Amsterdamse huizenmarkt verkeert.

 

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Financieringskosten

Financieringskosten zijn alle kosten die ontstaan in verband met het afsluiten van een hypotheek, zoals taxatiekosten, notariskosten (hypotheekakte), kosten NHG en de (hypotheek)advieskosten.