Nu verbouwen om straks zelfstandig te wonen

11 maart 2016

Het merendeel van de senioren wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Toch zijn er maar weinig ouderen die daar maatregelen voor nemen en hun woning verbouwen. De Stichting Zilver Wonen Weken roept senioren daarom in actie te komen en maatregelen te nemen. Met de lage hypotheekrente is het nu een gunstig moment om de woning levensloopbestendig te maken, zodat u straks langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Veilig zelfstandig wonen

Ruim zeven op de tien mensen in de leeftijd van 60 tot 80 jaar is niet bezig met aanpassingen aan de woning om ook in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven wonen. Zelfs van de 70- tot 75-jarigen doet ruim 60 procent niets. Als reden geven zij aan: te vroeg (37%), geen prioriteit (37%) en onwetendheid (9%). ,,Mensen komen vaak te laat in actie. Wacht niet tot je lelijk valt of plots minder mobiel bent, maar denk tijdig over je toekomst na, zodat je veel veiliger kunt wonen én vaak nog comfortabeler ook”, zegt Coen Staal, secretaris van de stichting Zilver Wonen Weken.

Verbouwen of verhuizen

Qua aanpassingen aan de woning is te denken aan bijvoorbeeld drempelverlagers, handgrepen in de badkamer en het toilet, een aangepast ligbad, een traplift of domotica. Om de woning veiliger en comfortabeler te maken is verbouwen of verhuizen nodig. De hypotheekrente is nu heel laag waardoor een (extra) hypotheek afsluiten, gunstig is. Bereken wat u kunt lenen voor verbouwen of verhuizen.

Op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Vraag een offerte aan!

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Bezwaarde eigendom

Bezwaarde eigendom is een eigendom dat is belast met een aanspraak, zoals een hypotheek.