De goedkoopste hypotheek vind je hier!

Ben je op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Welke geldverstrekker biedt bijvoorbeeld de goedkoopste hypotheekrente en welke bank de goedkoopste hypotheek in het algemeen? Voor de antwoorden op deze vragen bij je bij Hypotheekrente.nl aan het juiste adres. Hieronder lees je een aantal onmisbare tips die het verschil kunnen maken voor jouw zoektocht naar de meest voordelige hypotheek.

Vind de goedkoopste hypotheekrente (maar focus niet alleen daarop)

Als je op zoek gaat naar een voordelige lening, dan is je eerste stap waarschijnlijk het vergelijken van rentetarieven. Doe dat ook vooral! Vergelijk hier eenvoudig en snel alle actuele rentetarieven. De rente die je maandelijks betaalt is immers een heel belangrijk onderdeel in het bepalen van de goedkoopste hypotheek voor jou. Toch zijn er allerlei andere factoren los van de rentestand die een hypotheek duur of juist goedkoop kunnen maken. Mag je bijvoorbeeld kosteloos tussentijds aflossen met eigen geld?

Automatische rentedaling

Een andere vraag die belangrijk is bij het kiezen van de goedkoopste hypotheek: kies je voor NHG? Wanneer je dit doet, dan betaal je minder hypotheekrente. Echter moet je wel eenmalig een flink bedrag betalen. Nog zo’n andere vraag: als je jouw hypotheek aflost, daalt de rente dan automatisch mee met het afgeloste bedrag? Er zijn geldverstrekkers die daar wél of juist geen rekening mee houden. Denk daarnaast ook na over hoe lang je de rente over jouw hypotheek wilt vastzetten. Hoewel de goedkoopste hypotheekrente geldt voor korte rentevaste periodes, kan het voordeliger zijn om bijvoorbeeld 20 of 30 jaar te profiteren van een lage rente.

Voordelig hypotheekadvies

Er zijn dus veel verschillende factoren en onderdelen die bepalen wat voor jou de goedkoopste hypotheek is. Om een goede keuze te maken, heb je iemand nodig met veel kennis over de hypotheekmarkt. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop hypotheekadvies inwinnen bij jouw eigen bank. Het nadeel daarvan is alleen dat je vastzit aan de (wellicht niet zo voordelige) rentetarieven van die specifieke geldverstrekker. Er is gelukkig een alternatief. Bij Hypotheekrente.nl vergelijken we alle rentes en voorwaarden van verschillende aanbieders met elkaar. Die goedkoopste hypotheek voor jou vinden en eventueel afsluiten is dan ook zo gefikst!

Wil jij ook een goedkope hypotheek met voorwaarden die optimaal bij jou passen? Laat een van onze hypotheekadviseurs met je meedenken!

Over hypotheken

Langstlevende testament

Een langstlevend testament is een testament waarbij de langstlevende echtgenoot alles erft. Beide echtgenoten maken dus zo`n testament. De andere erfgenamen kunnen hun erfdeel in beginsel pas opeisen na overlijden van …