Nieuw: Tulp Hypotheken

4 juni 2018

Aan onze lange rij hypotheekaanbieders hebben we er recent eentje toegevoegd: Tulp Hypotheken. Wat onderscheidt deze geldverstrekker van de andere? Maak hier kennis met dit nieuwe licht op de hypotheekmarkt!

Tegenvaller

Helemaal ‘nieuw’ is deze hypotheekverstrekker niet. Eerder, in 2016, kondigden ze zichzelf al aan op de markt, maar van leningen verstrekken kwam het toen niet. Vlak voordat ze van start gingen, trok de grootste investeerder zich plotseling terug. Een tegenvaller, maar daar zijn ze inmiddels helemaal van hersteld.

Een nieuwe investeerder

Twee jaar hebben ze genomen om nieuwe, duurzame relaties op te bouwen met buitenlandse investeerders die in de Nederlandse hypotheekmarkt willen investeren. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: de investeerder waar Tulp Hypotheken mee gaat samenwerken is het omvangrijke TwentyFour Asset Management, gevestigd in Londen, dat ruim 14 miljard onder zijn beheer heeft.

€1 miljard

Hoeveel geld de Londense vermogensbeheerder in Tulp Hypotheken stopt, is niet bekend. Hun doel wel: binnen twee jaar een marktaandeel van ongeveer 1% veroveren. Dat betekent dus een portefeuille van €1 miljard. Hoe willen ze dit voor elkaar krijgen? Met name door in te zetten op hypotheken zonder NHG met een lange rentevaste periode. En dan met name voor bestaande woningen (dus: aankoop, verbouwing of oversluiten).

Groeiend percentage

Tulp Hypotheken behoort op het moment tot de leningen met de laagste rente. Bij 20 jaar rentevast (100% van de woningwaarde) staat de hypotheekverstrekker met een rente van 2,55% bij ons bovenaan. Ongeveer 15% van de Nederlanders heeft tegenwoordig een lening lopen bij een gelijksoortige geldverstrekker en niet meer bij een van de grootbanken. De verwachting is dat dit percentage alleen maar verder groeien gaat.

Benieuwd of Tulp Hypotheken bij jou en je nieuwe woning past? Neem contact met ons op!

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Aanbesteding

Een aanbesteding is de toewijzing van een opdracht door een opdrachtgever, de aanbesteder, aan een aannemer of bouwbedrijf voor een afgesproken prijs.