Nederlandse huizenprijzen stijgen minder snel dan buurlanden

15 maart 2016

De Nederlandse woningmarkt herstelt zich, maar minder snel dan in landen om ons heen. Huizenprijzen stegen bij ons het afgelopen jaar met 3,5 procent, terwijl in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de huizenprijzen respectievelijk 5 en 7 procent stegen. Dat blijkt uit onderzoek van Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) naar de Europese woningmarkt.

Ook dit jaar stijging huizenprijzen

De verwachtingen zijn dat de woningmarkt aan blijft trekken, maar ook dit jaar stijgen de huizenprijzen in andere landen harder. De extreem lage hypotheekrente is gunstig voor de huizenprijzen in ons land, de strengere leeneisen van de overheid niet. De verwachting is dat de huizenprijzen in Nederland in 2016 met 3 procent stijgen. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is die stijging 5 procent.

Hypotheekrente en rentevaste periode

Volgens het Financieele Dagblad van 2 maart, dat zich baseert op de cijfers van S&P, zijn de hoge huizenprijzen in Duitsland zijn te verklaren door de aantrekkende arbeidsmarkt in dat land. Het VK doet het goed, omdat in Londen een tekort is aan woningen en Britten hun hypotheekrente vaak voor langere tijd vastzetten en rentetarieven daarom minder invloed hebben op de huizenprijzen. In vrijwel alle Europese landen stijgen de huizenprijzen.

Hypotheekrente vergelijken of hypotheek oversluiten? Vraag een offerte aan op Hypotheekrente.nl.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Canon

Canon is het bedrag dat een erfpachter moet betalen voor het gebruik van de grond, waarop zijn onroerende zaak staat.