Meeste miljoenenhuizen in Wassenaar

18 maart 2016

In Nederland staan 39.300 miljoenenhuizen: huizen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn er 21 procent meer dan in 2014. Vooral in de regio Amsterdam nam het aantal miljoenenhuizen toe. Wassenaar telt de meeste woningen van 1 miljoen euro of meer. Dat meldt onderzoeksbureau Calcasa.

De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland. Een huis in die straat kost gemiddeld 2,35 miljoen euro. Een vierkante meter aan de Konijnenlaan kost maar liefst 5.775 euro. Ook in de Bloemcamplaan in Wassenaar zijn bijna alle koopwoningen 1 miljoen of meer waard.

Veel miljoenenhuizen in Amsterdam

In de regio Amsterdam nam het aantal miljoenenhuizen met 31 procent toe in een jaar. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal fors gestegen. In de regio Groot-Amsterdam staan nu meer dan 6.000 woningen die 1 miljoen euro of meer waard zijn. In de regio Haarlem, waar ook veel kapitale villa’s staan, zijn de miljoenenwoningen met 10 procent met meest in waarde gestegen. Niet alleen in het westen nam het aantal miljoenenwoningen toe. Ook in de regio Zuidoost-Noord-Brabant nam het aantal woningen van 1 miljoen euro of meer met 20 procent toe het afgelopen jaar.

Wat kan ik lenen?

Altijd al afgevraagd ‘hoeveel kan ik lenen?’ Benieuwd of een miljoenenhuis binnen uw bereik ligt? Bereken nu wat u kan lenen.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Transportakte

Door middel van het opmaken en inschrijven van een transportakte vindt levering van een registergoed plaats. De transportakte wordt daarom ook wel akte van levering genoemd. Deze akte moet worden …