Makelaars hanteren lagere tarieven

2 april 2009

HOUTEN – Makelaars hebben hun tarieven moeten verlagen vanwege de concurrentie in de sector.

In het vierde kwartaal van 2008 waren de prijzen voor de bemiddeling bij de verkoop van een woning met 3,5 procent afgenomen vergeleken met dezelfde periode een jaar daarvoor. Ook de tarieven voor een woningtaxatie zijn gedaald. De taxatie van een woning werd 0,5 procent goedkoper. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.

De tarieven die notarissen hanteren voor hun diensten voor onroerend goed zijn ook verder gedaald. Volgens het CBS zijn die diensten sinds ze vanaf 2003 worden bijgehouden, alleen maar goedkoper geworden. Bij een groot aantal van de andere dienstverleners in de sector, exploitatie van onroerend goed, verhuur en overige zakelijke dienstverlening waren de tarieven daarentegen hoger dan een jaar daarvoor. De toename van prijzen was wel minder groot dan in het derde kwartaal van 2008, aldus het CBS.

Wilt u ook profiteren van een voordelige taxatie? Vraag dan nu een taxatie aan via hypotheekrente.nl voor slechts € 250,- all-in!

Bron: ANP

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

In gebreke stellen

In gebreke stellen is het schriftelijk melden aan (contract)partij dat deze niet, niet volledig, of niet tijdig aan zijn verplichtingen heeft voldaan.