Kredietcrisis verhoogt hypotheekrentes

24 augustus 2007

HOUTEN – De vereniging Eigen Huis (VEH) verwacht dat de particuliere woningbezitters de gevolgen van de kredietcrisis gaan merken, zo was te horen op BNR nieuwsradio vanmorgen bij monde van VEH voorzitter Hans André de la Porte.

De variabele hypotheekrente is in het afgelopen halfjaar gestegen van rond de 4,7 procent naar 5,5 procent, aldus VEH. Zo'n 40 procent van de hypotheken die de afgelopen jaren zijn afgesloten, zijn volgende de Nederlandsche Bank afgesloten met een variabele hypotheekrente.

De VEH waarschuwt daarom voor een tegenvaller in september bij huishoudens die een hypotheek met variabele hypotheekrente hebben. Veel mensen zouden al bezig zijn, of op het punt staan om hun hypotheek over te sluiten van een variabele rente naar een vaste rente.

Wilt u informatie over het oversluiten van uw hypotheek, neem dan contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur via deze website. De adviseur kan u de gevolgen en mogelijkheden uitleggen van een oversluiting van uw hypotheek.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Successierechten

Successierechten zijn belastingen die worden geheven over erfenissen en schenkingen. Het tarief van deze belasting is sterk progressief en afhankelijk van twee factoren: De hoogte van de verkrijging; De mate van verwantschap …