Jonge single droomt van koophuis

11 juni 2008

Houten – Uit onderzoek van Delta Lloyd blijkt dat 60 procent van de singles denkt dat het hebben van een koopwoning hen gelukkiger zal maken. Een koopwoning brengt volgens de uitkomsten van het onderzoek meer geluk dan op vakantie gaan of het krijgen van een kind.

Ruim 80 procent van de singles tussen de 20 en 35 jaar heeft geen koophuis. De reden hiervoor is dat ze zich dat niet kunnen permitteren. Velen hebben een financieringtekort dat tussen de 20.000 en 60.000 euro ligt.

Een aantal hypotheekverstrekkers komt deze doelgroep tegemoet door het niet verplicht stellen van de overlijdensrisicoverzekering. Dit kan per jaar rond de 300 euro of meer schelen.

Ben jij jong èn single en wil je graag een huis kopen? Maak dan een afspraak met onze hypotheekadviseur om te kijken naar jouw mogelijkheden.

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Contractuele aansprakelijkheid

Op grond van de aannemingsovereenkomst is de aannemer contractueel aansprakelijk. In de model koop-/aannemingsovereenkomst is bijvoorbeeld geregeld voor welke termijn de aannemer na oplevering van het pand aansprakelijk is voor …