Hypotheekrente stijgt

5 juni 2008

HOUTEN –  de afgelopen maanden is de hypotheekrente flink opgelopen. Wie op dit moment een hypotheek afsluit komt in het meest positieve geval uit op een rente van rond de vijf procent. Het variabele rentetarief loopt richting de vijfenhalf tot zes procent.

De hoge rentepercentages zijn een tegenslag voor starters op de huizenmarkt en voor huiseigenaren die hun hypotheek niet langdurig hebben vastgezet en nu moeten verlengen. Vergeleken met vorig jaar is de hypotheekrente met één procent gestegen. Bovendien hebben veel banken hun financieringsnormen aangescherpt.

Deze ontwikkelingen hebben te maken met de Amerikaanse kredietcrisis. Er is minder vertrouwen en daardoor is geld lenen duurder geworden. Door de fiscale aftrek worden de effecten voor de meeste huishoudens gelukkig behoorlijk gedempt.

Loopt u tegen het einde aan van uw rentevastperiode of wilt u uw hypotheekrente vastzetten voordat de rente nog verder oploopt? Neem contact op met onze hypotheekadviseur voor een onafhankelijk en vrijblijvend advies.

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bijleenregeling

De bijleenregeling is een regeling die is ingegaan op 1 januari 2004. De regeling houdt in grote lijnen in dat een eigenwoningbezitter bij aankoop van een nieuwe woning geen nieuwe geldlening …