Hypotheek met bkr

Kan ik een hypotheek krijgen als ik een BKR-codering heb? Het is een vraag die bij velen met een schuld speelt. Een hypotheek met BKR-codering krijgen is lastig maar wel mogelijk. Op Hypotheekrente.nl kunt u berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen, ook wanneer u geregistreerd bent bij het BKR.

BKR-codering & hypotheek

Bijna alle leningen van 500 euro en meer en met een looptijd van langer dan drie maanden staan geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Niet geregistreerd staan studieleningen bij het IBG en onderhandse leningen.
Er staan ongeveer 9 miljoen mensen geregistreerd. Ook wordt bij het BKR bijgehouden of u tijdig uw aflossingen betaalt. Doet u dat niet, dan kunt u een achterstandscodering, een A-codering, krijgen. Deze codering blijft tot vijf jaar na het aflossen van de lening staan.

Minder lenen met BKR-registratie

Een lening die maandelijks terugbetaald moet worden? Dat betekent dat er minder geld per maand overblijft om hypotheek van te betalen. Daarom kan het van invloed zijn op uw maximale hypotheek. Heeft u een A-codering dan is het lastig om een hypotheek te krijgen. Er zijn echter wel mogelijkheden. Zo stelt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, die de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) afgeeft, dat bij bepaalde A-coderingen wel tot financiering kan worden overgegaan. Ook als de kans op herhaling klein blijkt, kan het zijn dat een aantal hypotheekverstrekkers akkoord gaat met u als klant.

Bereken hier uw maandlasten voor de hypotheek en bekijk of u met BKR-registratie ook mogelijkheden heeft tot het afsluiten van een hypotheek.

Over hypotheken

Opeten van de eigen woning

Een persoon die voor een bijstandsuitkering in aanmerking wil komen, moet – tot aan een bepaalde vrijstelling – op zijn vermogen interen voordat er recht op deze uitkering ontstaat. Dit …