Klik hier om WhatsApp te openen

Hoe vind ik een huis? 5 tips voor de woningjacht

Met de gekte op de huizenmarkt lijkt het soms bijna onmogelijk een eigen woning te bemachtigen. Dat ene paleisje wordt net voor je neus weggekaapt, of er is haast geen aanbod wat past bij jouw persoonlijke wensen en budget. Tóch is het mogelijk, een eigen huis vinden – helemaal met behulp van onderstaande tips die we voor je verzamelden.

1. Bereid je goed voor

Een erg voor de hand liggende, maar onmisbare tip: zorg dat je goed bent voorbereid. Maak een lijst van (haalbare) wensen en eisen waaraan je huis sowieso moet voldoen, dit maakt het zoeken eenvoudiger. Bedenk daarnaast alvast wat je maximaal wil lenen en wat de maandlasten per maand mogen zijn, een van onze hypotheekadviseurs kan je hier inzicht in geven tijdens een vrijblijvend gesprek.

2. Maak een zoekprofiel

Scroll niet alleen Funda door, maar maak een zoekprofiel aan. Wij mogen je een gratis account bij MijnHuiszaken aanbieden. Hierop zie je nog vóór de woningen op Funda staan wat er in jouw zoekomgeving wordt aangeboden. Je kunt een persoonlijk zoekprofiel samenstellen en favoriete woningen bewaren binnen je MijnHuiszaken-account. Je krijgt via mail directe updates van het woningaanbod in jouw zoekomgeving. Je kunt zelf instellen of je alle woning-alerts los via mail wil ontvangen, of bijvoorbeeld alleen een dagelijkse of wekelijkse update wil krijgen.

3. Zoek ergens anders

Funda is de grootste huizenwebsite van Nederland, waardoor de ‘concurrentie’ van andere woningzoekers moordend kan zijn. We hebben drie alternatieven voor je verzameld die ook een mooi huisaanbod hebben. Zo is daar Jaap.nl, een grote huizenwebsite waar veel info over de woonomgeving te vinden is. HuizenZoeker is een ander serieus alternatief voor Funda, zij bundelen het aanbod van verschillende huizenwebsites. Wil je op zoek buiten de landsgrenzen? Dan is RE/MAX een fijne optie, wereldwijd zijne er zo’n 100.000 makelaars bij aangesloten.

4. Gebruik je (online) netwerk

Laat al je vrienden weten dat je op zoek bent naar een huis. Dit kan natuurlijk live, maar doe dit ook vooral via sociale media – zo bereik je wellicht nét die vage kennis die iemand kent die jouw ideale huis aanbiedt. Volg ook verschillende makelaars via Facebook en Instagram, vaak nog voor huizen op Funda worden geplaatst, komen ze online op socials.

5. Zet een aankoopmakelaar of aankoopcoach in

Misschien wel de meest waardevolle tip: maak gebruik van een aankoopmakelaar of -coach van Makelaarsland. Ze zijn op de hoogte van de landelijke huizenmarkt, maar juist ook de lokale. Waar de aankoopcoach analyses maakt van woningen waar jij in geïnteresseerd bent en ondersteuning biedt in het onderhandelproces, is de aankoopmakelaar live bij bezichtigingen en zet elke stap in het aankoopproces samen met jou.

Vrijblijvend advies nodig?

Onze hypotheekadviseurs staan klaar om je te helpen.

Afspraak maken