Eigen huurwoning kopen is voordelig

9 juli 2008

Uit onderzoek onder ruim 14.000 huurders blijkt dat bijna een kwart van de huurders graag de eigen huurwoning wilt kopen. Vooral huurders met een hoger inkomen, met thuiswonende kinderen of huurders tot 55 jaar zouden wel eigenaar willen worden van hun huurwoning.

Starters op de woningmarkt hebben in dit geval meer kans op een betaalbare koopwoning. De prijs van een huurwoning die in de verkoop gaat is vaak lager, dan de prijs van een bestaande koopwoning.

Woningcorporaties verkopen op het moment rond de 5750 woningen per jaar aan zittende huurders. De corporaties hebben 2,5 miljoen woningen in beheer. De volle ‘verkooppotentie' wordt volgens de onderzoekers op het moment niet voldoende benut. 

Bent u in de mogelijkheid om uw huurwoning te kopen? En wilt u graag meer inzicht krijgen in het bedrag dat u kunt besteden aan een hypotheek? Neem dan vrijblijvend contact op met een adviseur om te kijken naar de mogelijkheden.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Oververzekering

Als het verzekerd bedrag hoger is dan de werkelijke waarde van het goed, ben je onverzekerd. Dit betekent vaak dat je teveel premie betaalt, want je krijgt nooit meer dan …