ZZP’er evenveel hypotheek als werknemer

ZZP’er evenveel hypotheek als werknemer
9 november 2017

Hypotheekverstrekker Woonfonds biedt sinds kort evenveel leencapaciteit aan (pas gestarte) zelfstandigen als aan werknemers in loondienst. Zodra een zzp’er een heel kalenderjaar actief is, mag zijn of haar inkomen voor 100% meetellen in de bepaling van de maximale hypotheek.

Opslag in rente

Een klein addertje zit er wel onder het gras: er wordt een opslag op de rente in rekening gebracht bij voornoemde groep zzp’ers. De kort zelfstandigen brengen namelijk een extra risico met zich mee. Het inkomen kan vanzelfsprekend ook alleen maar voor 100% worden meegeteld als de prognose van de zzp’er positief is.

Denken in mogelijkheden

Woonfonds is een dochter van Achmea en zegt zelf voorop te willen lopen in de mogelijkheden die ze bieden voor zelfstandigen. De hypotheekverstrekker vindt het een uitdaging dat elke zelfstandige uniek is, en onderzoekt bijvoorbeeld de mogelijkheden van de verschillende zelfstandigenposten die voordelig uit kunnen pakken bij een hypotheekaanvraag.

Overwinst

Een voorbeeld van zo’n (zelfstandigen)post is bijvoorbeeld de overwinst. Eerder werd zo’n post niet geaccepteerd, nu wordt er op een andere manier naar gekeken en meer in mogelijkheden gedacht. Dit gebeurt in goed overleg tussen de hypotheekadviseur en de acceptant: ‘Veel is bespreekbaar, maar er is wel een goede onderbouwing voor nodig’ zo meent directeur Bänziger.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Nieuwe regels tegen hypotheekfraude

ZOETERMEER – De regels van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden aangescherpt. Woningtaxateurs moeten vanaf volgend jaar lid zijn van een brancheorganisatie, en mogen niet meer buiten hun werkgebied aan … lees meer

Aantal hypotheekaanvragen met NHG daalt

Ongeveer 19.000 huishoudens hebben in het eerste kwartaal van 2008 een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afgesloten. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal waren dit er bijna 22.000. Deze daling … lees meer

Afname angst voor gevolgen hypotheekcrisis
Forse stijging woningverkopen in juli
Venn en Hypotrust verlagen rente

Venn Hypotheken verlaagt per vrijdag 10 juni de rente voor een rentevaste periode van 10 jaar. Ook Hypotrust verlaagt vrijdag 10 juni de rentes van diverse producten. Venn Hypotheken Voor … lees meer

Geen verbod, maar openheid over provisies op schadeverzekeringen
Over hypotheken

Dalrentegarantie

De dalrentegarantie is een garantie dat de geldverstrekker u de laagste hypotheekrente aanbiedt die bij de geldverstrekker gold in de periode tussen acceptatie van de hypotheekofferte en het passeren van de hypotheekakte.