ZZP’er evenveel hypotheek als werknemer

ZZP’er evenveel hypotheek als werknemer
9 november 2017

Hypotheekverstrekker Woonfonds biedt sinds kort evenveel leencapaciteit aan (pas gestarte) zelfstandigen als aan werknemers in loondienst. Zodra een zzp’er een heel kalenderjaar actief is, mag zijn of haar inkomen voor 100% meetellen in de bepaling van de maximale hypotheek.

Opslag in rente

Een klein addertje zit er wel onder het gras: er wordt een opslag op de rente in rekening gebracht bij voornoemde groep zzp’ers. De kort zelfstandigen brengen namelijk een extra risico met zich mee. Het inkomen kan vanzelfsprekend ook alleen maar voor 100% worden meegeteld als de prognose van de zzp’er positief is.

Denken in mogelijkheden

Woonfonds is een dochter van Achmea en zegt zelf voorop te willen lopen in de mogelijkheden die ze bieden voor zelfstandigen. De hypotheekverstrekker vindt het een uitdaging dat elke zelfstandige uniek is, en onderzoekt bijvoorbeeld de mogelijkheden van de verschillende zelfstandigenposten die voordelig uit kunnen pakken bij een hypotheekaanvraag.

Overwinst

Een voorbeeld van zo’n (zelfstandigen)post is bijvoorbeeld de overwinst. Eerder werd zo’n post niet geaccepteerd, nu wordt er op een andere manier naar gekeken en meer in mogelijkheden gedacht. Dit gebeurt in goed overleg tussen de hypotheekadviseur en de acceptant: ‘Veel is bespreekbaar, maar er is wel een goede onderbouwing voor nodig’ zo meent directeur Bänziger.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Verschillen in prijs bouwleges groot
Banken trekken bij schulden eerder aan de bel
Steeds meer hypotheken met lange rentevaste periode
Koopsubsidie: De bodem is in zicht.

Tot ongeveer eind mei 2010 kan er door huizenkopers nog geprofiteerd worden van koopsubsidie. Daarna zal het geld voor deze maandelijkse ondersteuning in de hypotheeklasten hoogstwaarschijnlijk op zijn. Dit schreef … lees meer

ECB stopt met opkopen obligaties: wat betekent dit voor u?
Verhoging OZB voor het eerst onder maximum
Over hypotheken

Privebezit

Indien personen niet gehuwd zijn en samenwonen zijn er zaken die gemeenschappelijk bezit zijn en zaken die privé-bezit zijn. Privé-bezit is datgene dat men zelf betaald en gekocht heeft en waarvan helder is dat …