Zorgen over dubbele woonlasten

28 januari 2009

HOUTEN – De Vereniging Eigen Huis vindt dat het kabinet mensen met dubbele woonlasten tegemoet moet komen.

Het moet makkelijker worden de oude woning te verhuren, voor mensen die hun huis niet verkocht krijgen. Je huis tijdelijk verhuren is in Nederland “een spannend avontuur”, meldde VEH-directeur Marlies Pernot op radio 1.

Wanneer het huis eenmaal is verkocht, is het lastig om de huurders eruit te zetten. Geldverstrekkers zien het verhuren van de woning vaak ook niet zitten. Een verhuurde woning levert minder op. Vaak gaan huurders ook niet goed om met het huis, waardoor er sprake is van een ‘fysieke vermindering’, volgens Pernot.

De laatste tijd krijgt de vereniging veel telefoontjes van bezorgde mensen over de dubbele woonlasten. Mensen die graag een huis willen kopen, maar nog in hun oude huis zitten, zijn bezorgd over de dubbele woonlasten die zij mogelijk tegemoet zien. De overheid moet maatregelen nemen door bijvoorbeeld de huuropbrengst van een woning minder zwaar te belasten. Maar op dit verzoek heeft de vereniging tot nu toe nog geen gehoor gekregen.

Bron: RTL

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Financieringskosten

Financieringskosten zijn alle kosten die ontstaan in verband met het afsluiten van een hypotheek, zoals taxatiekosten, notariskosten (hypotheekakte), kosten NHG en de (hypotheek)advieskosten.