Zonder werkgeversverklaring hypotheek ook bij Rabo, ING en ABN Amro

8 maart 2017

Ook de drie grote hypotheekbanken Rabobank, ING en ABN Amro behandelen sinds deze maand hypotheekaanvragen zonder werkgeversverklaring. De proef, die sinds vorig jaar liep bij Florius en 25 vestigingen van De Hypotheker, wordt uitgebreid.

75 partijen doen mee

Het project is een initiatief van IG&H om het aanvraagproces voor een hypotheek te vereenvoudigen. Inmiddels doen er 75 partijen mee. Zij kunnen nu bij Florius, Rabobank en ING een hypotheek aanvragen met een digitaal bericht van het UWV, kan dat worden gedownload via Mijnuwv.nl. Bij ABN Amro is dit vanaf 16 maart mogelijk. Hypotheekadviseurs krijgen een speciale rekenbox waarmee zij het toetsinkomen van klanten kunnen bepalen.

Aanvragen vereenvoudigen

Andere deelnemers zijn het Waarborgfonds Eigen Woningen, Vereniging Eigen Huis en HDN. Het doel van de proef is het aanvraagproces te digitaliseren. Het UWV-bericht is volgens de initiatiefnemers beter bruikbaar voor een aanvraag dan een werkgeversverklaring.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Extra aflossing

Een aflossing die je, hetzij verplicht (opgelegd door de geldverstrekker), hetzij vrijwillig, doet boven het bedrag dat je in de gekozen hypotheekvorm af moet lossen.