Woningverkoop januari gestegen

18 februari 2015

HOUTEN – Het aantal verkochte woningen lag vorige maand 6% hoger dan in januari vorig jaar. In totaal werden er 9.437 woningen verkocht in januari. De verkoop van alle soorten woningtypen steeg, op twee-onder-een-kapwoningen na. Deze cijfers maakte het Kadaster dinsdag bekend.

De stijging in het aantal verkopen was het grootst bij appartementen, daarvan werden er vorige maand zo'n 13% meer verkocht dan in januari 2014. 

Wat de provincies betreft werden er vooral in Flevoland meer woningen verkocht in januari, bijna 29% meer dan vorig jaar. In de provincies Zeeland, Drenthe & Overijssel daalden het aantal woningverkopen. Deze daling was met ruim 14% in Zeeland het grootst.

Vergeleken met december 2014 was er in januari een daling van 63% zichtbaar in het aantal verkochte woningen. Het Kadaster geeft aan dat er in de laatste maand van het jaar altijd meer akten aangeboden worden voor woningverkoop. Wat ook meespeelt is dat de tijdelijke verruiming voor belastingvrij schenken eind december afliep, hierdoor werd december een populaire maand voor huizenkopers.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bruto inkomen

Het bruto inkomen is het inkomen voor aftrek van belastingen en premies zonder overhevelingstoeslag. Op basis van dit inkomen wordt bekeken wat uw maximale mogelijkheden zijn voor een hypotheek.