Woningverkoop eerste kwartaal stijgt

16 april 2015

HOUTEN – In het eerste kwartaal van 2015 zijn meer huizen verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee lijkt de positieve ontwikkeling van vorig kwartaal door te zetten. Dit blijk uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

In totaal zijn er gedurende de eerste drie maanden van dit jaar 28.938 woningen verkocht via een NVM-makelaar. Dit is 18,9% meer dan in 2014. In vergelijking met het laatste kwartaal van 2014 is het aantal verkochte woningen wel gedaald, met 16,9%. In het laatste kwartaal van vorig jaar werden nog 34.842 huizen verkocht.

Het laatste kwartaal van 2014 was een zeer goed kwartaal, mede doordaat veel huizenkopers hun aankoop vervroegden, omdat sinds januari 2015 het maximale hypotheekbedrag is verlaagd. Ook was dit kwartaal de laatste mogelijkheid om gebruik te maken van de verruimde schenkingsvrijstelling. Het kan zijn dat hierdoor eind vorig jaar meer huizen verkocht zijn, wat maakt dat minder mensen in het eerste kwartaal van 2015 een huis wensten te kopen. Dit, omdat zij dat eind 2014 al gedaan hebben.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Constructie all risk

De constructie all-risk is een verzekering die dekking biedt tegen verlies en/of materiƫle schade die is ontstaan tijdens de uitvoering van een bouwproject voor alle betrokken partijen.