Woningprijzen stijgen minder snel

8 augustus 2008

HOUTEN – Woningprijzen stijgen zowel dit jaar als volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent. Dit staat in het vrijdag verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt van Rabobank. De bank ging eerder uit van een iets scherpere stijging.
 
De stijging van de woningprijzen komt daarmee voor het eerst sinds 2003 lager te liggen dan het inflatietempo, aldus de bank. De belangrijkste oorzaak van de langzamere stijging is de stijgende hypotheekrente, die ertoe leidt dat kopers minder te besteden hebben.

Volgens Rabobank heeft een groot deel van de huizenbezitters geen last van de stijgende hypotheekrente omdat zij voor een lange rentevastperiode hebben gekozen. Echter wanneer zij hun hypotheek verhogen of hun rentevastperiode afloopt, krijgen zijn last van de hogere hypotheekrentes. De stijgende rente zorgt met name voor problemen voor starters op de woningmarkt.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verificatievergadering

Een vergadering bij een faillissement heet een verificatievergadering. Gedurende deze vergadering wordt de definitieve verdeling van de vorderingen op de boedel tussen de schuldeisers vastgesteld.