Woningmarkt start 2014 veelbelovend

5 februari 2014

HOUTEN – Het jaar is goed begonnen voor de huizenmarkt. In januari 2014 werden ruim 12.000 woningen verkocht in Nederland. Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis dat in de eerste maand van een nieuw jaar zoveel huizen verkocht werden. Dit maakte Makelaarsland bekend op basis van haar cijfers.

Vorige maand lag het aantal huizenverkopen aanzienlijk hoger dan in dezelfde maand in de jaren 2009-2013. Ten opzichte van januari vorig jaar werden er zelfs ruim twee keer zoveel woningen verkocht. Ook het aantal bezichtigingen lag hoog, met 180.000 bezichtigingen in één maand tijd werden in januari van dit jaar de meeste bezichtigingen van de afgelopen 5 jaar aangevraagd.

De Eigen Huis Marktindicator steeg in alle maanden van 2013 achtereen. De indicator die het vertrouwen van de consument in de woningmarkt peilt steeg vorige maand opnieuw met twee punten van waarde 83 naar 85. Hiermee staat de Marktindicator nu op hetzelfde niveau als in mei 2008, voordat de crisis begon. Men stelt dan ook dat het enorme vertrouwensverlies als gevolg van de crisis vandaag de dag weer nagenoeg is ingelopen.

 

Bron: Fintool

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Renteherziening

Op het moment dat de afgesproken rentevastperiode afloopt stuurt de geldverstrekker een voorstel om de hypotheek te verlengen. Dit voorstel wordt een renteherziening genoemd en hierin staat de rente van dat …