Woningmarkt in de lift

18 juni 2012

HOUTEN – De Nederlandse woningmarkt zit weer in de lift, zo blijkt uit de cijfers die het Kadaster vandaag presenteert. In de maand mei van dit jaar werden 2,7% meer woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder, ten opzichte van april dit jaar is er zelfs sprake van een stijging van 23,6%. In totaal wisselden 10.182 woningen vorige maand van eigenaar.

De stijging betreft de verkoop van vrijwel alle woningtypen. Hoekwoningen stegen het meest met 2,1%. Appartementen kenden als enige woningtype nog een daling en wel van 2,1%.

In 7 van de 12 provincies van Nederland was een stijging in het aantal woningverkopen zichtbaar, waarvan de grootste stijging zich voordeed in de provincie Zeeland met 17,1%. De provincie Friesland kende echter nog een daling van 4% ten opzichte van vorig jaar.

Ook het aantal gedwongen huizenverkopen is toegenomen. Vorige maand zijn in Nederland 269 huizen middels executieveiling verkocht, een stijging van 21,2% ten opzichte van vorig jaar.

Bron: NU.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Belastingaangifte

Wat is belastingaangifte? Dit is de verklaring van de belastingplichtige aan de belastingheffende instantie (in veel gevallen de Belastingdienst), waarmee de verschuldigde belasting wordt vastgesteld. Nederland kent een progressief belastingstelsel. …