Wijzigingen NHG per 1 januari 2012 – Deel 1: Kostengrens

9 november 2011

HOUTEN – Vanaf 1 januari 2012 zullen er een aantal wijzigingen van kracht zijn in de Voorwaarden & Normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zowel de wijzigingen die op u als consument van toepassing zijn als de wijzigingen aan het adres van de geldverstrekker, worden op www.hypotheekrente.nl allemaal voor u op een rij gezet.

Vandaag: de wijzigingen met betrekking tot de NHG kostengrens. 

De verruiming van de kostengrens voor woningen die in aanmerking komen voor een hypotheek met NHG loopt per 31 december af. De kostengrens, welke sinds 1 juli 2009 op € 350.000,-  lag, zal per 1 januari 2012 weer € 265.000,-  bedragen.

Binnen de Tweede Kamer is er nog discussie gaande omtrent het terugbrengen van de NHG-grens tot het oude niveau. Zo pleit het CDA voor een verlenging van de regeling waarbij de verhoogde kostengrens op het niveau van € 350.000,- zal blijven. Minister de Jager van financiën is nog altijd van plan de regeling gewoon volgens planning per 1 januari te laten aflopen, echter gaf hij wel aan de voor- en nadelen nog eens op een rij te gaan zetten.

Bron: NHG

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Heffingsrente

Heffingsrente is rente die je moet betalen of die je krijgt over een uitstaand bedrag na een bepaalde datum. Dat gebeurt na 1 juli van het daaropvolgende jaar.