Werkloze huiseigenaar moet gesteund worden

7 mei 2009

HOUTEN – Mensen die hun baan zijn verloren en daarom hun hypotheek niet meer kunnen betalen, moeten hulp krijgen van de overheid. Een tijdelijke lening kan voorkomen dat deze mensen hun huis moeten verkopen.

Het krediet zou tegen een “reële marktrente” moeten worden verstrekt volgens de Hypotheekshop. De regeling zou kunnen worden uitgevoerd door SenterNovem, een uitvoerend orgaan van het ministerie van Economische Zaken.

“Als de overheid bereid is miljarden euro’s in banken te steken, dan moet zij ook bereid zijn om geld aan particulieren te lenen om hen door een moeilijke fase heen te helpen”, zegt directeur Ron Bavelaar. Het idee is een bijdrage aan een oplossing om de woningmarkt uit het slop te trekken. Er wordt door minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie gewerkt aan maatregelen.

Bron:  Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Overbruggingslijfrente

De overbruggingslijfrente is een tijdelijke lijfrente, waarbij je de keuze hebt om de termijnen te laten eindigen op de datum van pensionering of wanneer je de 67-jarige leeftijd bereikt. Per …