Weer daling huizenprijs

23 april 2009

HOUTEN – In maart zijn de prijzen van bestaande koopwoningen weer harder gedaald dan in februari. In vergelijking met maart 2008 bedroeg de prijsdaling 1,5 procent.

Dit blijkt uit het maandelijkse vastgoedbericht van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is de tweede maand op rij dat de prijzen van koopwoningen zijn gedaald. In februari waren de prijzen met 0,5 procent gedaald. Sinds de start van de meting in 1995 was dat de eerste prijsdaling.

Alle soorten koophuizen die in maart van eigenaar zijn veranderd, waren goedkoper. Met een daling van 2,6 procent zijn appartementen het sterkst in prijs gedaald.

Ten opzichte van februari dit jaar is het aantal verkochte woningen in maart licht gestegen met bijna 8 procent. In vergelijking met vorig jaar maart is het aantal geregistreerde verkopen met bijna 30 procent gedaald.

De gemiddelde koopsom van een woning is in maart dit jaar ten opzichte van februari gedaald met 3,11 procent. De gemiddelde koopsom bedroeg in maart €240.130,-. Ten opzichte van maart 2008 is er sprake van een daling van 4 procent.

Bron: Het Kadaster

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Gerichte aankoopopdracht

Een gerichte aankoopopdracht is een opdracht tot aankoop van een bepaald object met een vooraf bepaalde prijs.