Klik hier om WhatsApp te openen

Wat is een perspectiefverklaring?

Uitzendkrachten die langer dan een jaar bij hetzelfde uitzendbureau werken, kunnen makkelijker een huis kopen dan voorheen. Ze kunnen namelijk een perspectiefverklaring aanvragen bij hun werkgever. Wat houdt zo’n verklaring in en door wie worden ze verstrekt?

Flexwerkers meer kans op hypotheek

Om een hypotheek te krijgen moet je tegenwoordig vaak een vast contract hebben, een werkgeversverklaring, of – wanneer je ZZP’er of flexwerker bent – je inkomen van de laatste drie jaar overleggen. Maar er is voor de laatste groep een optie bijgekomen: door een zogeheten perspectiefverklaring in te leveren bij de hypotheekverstrekker, wordt het makkelijker voor uitzendkrachten om geld te lenen. Al een paar jaar werkt uitzendbureau Randstad met de verklaring en is er naar eigen zeggen heel tevreden over.

Hoe werkt een perspectiefverklaring?

Een dergelijke verklaring toont de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om inkomen te vergaren. Waar is dit op gebaseerd? Er wordt o.a. een analyse van de arbeidsmarktpositie van de specifieke aanvrager gemaakt. Binnen de verklaring is ook ruimte voor het eigen oordeel van het uitzendbureau wat betreft de toekomstige inzetbaarheid. Hierbij wordt gelet op de werkervaring, de referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken met de uitzendkracht.

Steeds meer uitzendbureaus

Niet alleen de Randstad, maar ook Tempo Team en Yacht werken al een tijdje met de perspectiefverklaring. Vanaf januari wordt deze club nog verder uitgebreid. Timing, OTTO, Adecco en Manpower gaan de verklaringen dan ook verstrekken. Ondertussen is er ook een speciale stichting opgericht die de kwaliteit van de perspectiefverklaringen waarborgt.

Geen 100% garantie

De perspectiefverklaring an sich biedt nog niet de volledige garantie op een hypotheek, de geldverstrekker kijkt natuurlijk ook naar de verdere financiële omstandigheden van de aanvrager.

Een hypotheek afsluiten met een perspectiefverklaring? Laat je begeleiden door één van onze hypotheekadviseurs!

 

Waarmee kunnen we je helpen?