VVD is voor verlenging van ruimere hypotheekgarantie

1 juli 2010

Houten – Als het aan de VVD ligt, moet de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) langer beschikbaar blijven voor hypotheken tot €350.000.

Om de wankele huizenmarkt extra te ondersteunen dient het demissionaire kabinet de maatregel, die in 2011 afloopt, met een jaar te verlengen. Mocht het zo zijn dat de problemen op de woningmarkt ook na verlenging tot 2012 nog niet voorbij zijn, zal de maatregel opnieuw verlengt moeten worden, vinden de liberalen.

Vooralsnog is het de bedoeling dat de NHG vanaf 1 januari 2011 weer teruggaat naar het oorspronkelijke niveau van €265.000. De vele discussies rondom de hypotheekrenteaftrek hebben ervoor gezorgd dat huizenkopers koopschuw zijn. Daarom wil de VVD zekerheid bieden door woningbezitters door middel van deze maatregel te ondersteunen.

 

Bron: Telegraaf

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Koop-/aannemingsovereenkomst

In de koop-/aannemingsovereenkomst zijn de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst opgenomen. In de koopovereenkomst verkoopt de verkoper een stuk bouwgrond aan de koper. Daarop aansluitend geeft de koper middels de aannemingsovereenkomst …