VVD is voor verlenging van ruimere hypotheekgarantie

1 juli 2010

Houten – Als het aan de VVD ligt, moet de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) langer beschikbaar blijven voor hypotheken tot €350.000.

Om de wankele huizenmarkt extra te ondersteunen dient het demissionaire kabinet de maatregel, die in 2011 afloopt, met een jaar te verlengen. Mocht het zo zijn dat de problemen op de woningmarkt ook na verlenging tot 2012 nog niet voorbij zijn, zal de maatregel opnieuw verlengt moeten worden, vinden de liberalen.

Vooralsnog is het de bedoeling dat de NHG vanaf 1 januari 2011 weer teruggaat naar het oorspronkelijke niveau van €265.000. De vele discussies rondom de hypotheekrenteaftrek hebben ervoor gezorgd dat huizenkopers koopschuw zijn. Daarom wil de VVD zekerheid bieden door woningbezitters door middel van deze maatregel te ondersteunen.

 

Bron: Telegraaf

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Kruislingse premiebetaling

Als je gescheiden privĂ©-vermogens hebt is het verstandig kruislings premie te betalen voor een overlijdensrisicoverzekering. De premies voor de overlijdensrisicoverzekering mogen namelijk niet onttrokken worden aan het vermogen van de …